Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674
Ediția: Vineri 19 iulie 2024 Nr. 6674

Cod galben de frig, polei, ninsori și vânt puternic în toată țara

Meteorologii au emis miercuri două atenționări cod galben. Prima atenționare, un cod galben de ploi însemnate cantitativ, polei și vânt puternic, va intra în vigoare joi, 11 februarie, de la ora 6.00, și va afecta până la ora 12.00, doar vestul și nord-vestul țării. Tot joi, 11 februarie, de la ora 12.00, va intra în vigoare în toată țara, cea de a doua atenționare, un cod galben de frig, ninsori viscolite și polei.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 10-02-2021 Ora : 14:00
Nr. mesajului:1
Intervalul : 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 12:00;
Zonele afectate : conform textului și hărții;
Fenomene : răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, polei;
Mesaj :

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate: răcire accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, polei.
Zone afectate: conform textului și hărții


În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.
Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.
Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100 … 120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

NOTĂ:  vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

sursă hartă și text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?