Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654

Ateneul Popular caută tinere talente pentru Bursele Maior Gheorghe Pastia

Tinerii artiști focșăneni își pot pregăti dosarul pentru a obține una dintre cele două burse Maior Gheorghe Pastia care vor fi acordate în acest an. Ateneul Popular „Mr .Gh. Pastia” din Focșani a anunțat că în luna februarie începe căutarea noilor talente din municipiu pentru a fi susținute financiar în acest an. Cele două burse sunt acordate prin concurs de dosare pentru sprijinirea tinerelor talente, interpreți de muzică instrumentală și vocală, elevi sau studenți la actorie sau dans. „Februarie vine pentru noi cu gândul la tinerii vrânceni care vor și fac performanță în artă. Februarie înseamnă pentru noi începutul căutărilor de noi talente care-și doresc noi vise împlinite. Curând dăm startul celui de al doilea an în care vrem să găsim doi bursieri ai Ateneului Popular, conform dorinței marelui nostru filantrop, Maior Gheorghe Pastia”, este anunțul făcut pe contul de facebook al Ateneului Popular.

Cele două burse „Mr. Gh. Pastia” au o valoare de 7200 lei fiecare și sunt acordate pentru un an de studiu. Banii pentru cele două burse acordate tinerilor artiști focșăneni sunt obținuți din vânzarea biletelor la concertele și evenimentele Ateneului Popular „Mr.Gh.Pastia” din fiecare an. Anul trecut, primii artiști focșneni care au beneficiat de aceste burse au fost Irina Ștefania Murgu și Matei Lăbunț.

Calendarul Regulamentului de acordare a burselor stabilește ca programul să fie lansat în 10 februarie iar dosarele de înscriere să fie depuse în perioada 11 februarie – 25 aprilie. Jurizarea și anunțarea câștigătorilor va avea loc în 26 aprilie. Juriul va cuprinde trei membri, din partea Primăriei Focșani, a Ateneului Popular, respectiv a Teatrului Municipal. Dosarele de înscriere vor trebui să conțină documente precum cerere cuprinzând date de identitate, date de contact, copie a documentului de identificare personală (certificat de naștere, carte de identitate), copie a Cărții de identitate a tutorelui, în cazul minorilor, acord de prelucrare a datelor GDPR, conform legislației în vigoare, Curriculum Vitae, scrisoare de recomandare a profesorului îndrumător, scrisoare de recomandare a unității de învățământ la care este înscris aplicantul. Dosarele de înscriere pot fi trimise prin poștă la adresa Ateneului Popular „Mr.Gh.Pastia”, pot fi prezentate direct la secretariatul instituției culturale sau online, la adresa de e-mail: ateneulpastia@yahoo.com.

Bursa „Maior Gh. Pastia” a fost înființată pentru a respecta testamentul maiorului filantrop Gheorghe Pastia (1848-1929), ctitorul Teatrului Municipal și al Ateneului Popular din Focșani. În actul de donație al Ateneului Popular, maiorul Pastia a solicitat înființarea a două burse pentru „perfecționarea a doi elevi sau eleve a Conservatoarelor din țară, talentați și devotați artei teatrale, de preferință din cei proveniți din Focșani și județul Putna”. Dorința maiorului Pastia a devenit realitate anul trecut, când au fost acordate primele două burse care poartă numele filantropului focșănean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?