Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO: Se aude la PNL și USR? Profesorii Liceului de Artă din Focșani sunt indignați de votul care a blocat lucrările la noul sediu

Profesorii Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” din Focşani au luat atitudine față de decizia sistării finanțării lucrărilor la noul sediu al unității de învățământ. Responsabili pentru blocarea finanțării lucrărilor sunt consilierii PNL și USR-PLUS care nu au votat alocarea de fonduri propusă de primarul Cristi Misăilă.

Într-o scrisoare deschisă adoptată în şedinţa Consiliului Profesoral de vineri, 29 ianuarie, colectivul de profesori al Liceului de Artă şi-a manifestat „îngrijorarea şi indignarea” privind hotărârea Consiliului Local Focşani prin care s-a sistat derularea proiectului de finanţare a lucrărilor noului sediu de lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea. Profesorii atrag atenția că această unitate școlară nu va avea spațiu pentru elevii care urmează să revină la școală din 8 februarie. În aceste condiţii, dacă şcoala îşi va derula cursurile în scenariul verde din 08.02.2021, noi nu vom avea spaţiu necesar desfăşurării actului educaţional, deoarece Grădiniţei nr.18 i-a fost relocat etajul II din clădirea în care funcţionează în prezent Liceul de Artă “Gheorghe Tattarescu”. Liceului nostru i s-a promis clădirea din strada Dornei de lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea de peste 20 ani. Acum, când ne aflăm la un pas de a ne muta, suntem blocaţi din cauza unor răfuieli politice şi orgolii personale ale domnilor consilieri locali, care au uitat că, prin astfel de hotărâri impulsive, lovesc în educaţia unor elevi care au participat şi susţinut mereu activitatea culturală a judeţului nostru. Sperăm ca situaţia în care ne aflăm să se soluţioneze favorabil şi apelăm la înţelepciunea celor care ne conduc în acest sens, se arată în scrisoarea semnată de colectivul de cadre didactice al Liceului de Artă Gheorghe Tattarescu” din Focşani.

Reamintim că, la ultima ședință a Consiliului Local Focșani, consilierii puterii PNL și USR-PLUS nu au votat proiectul prin care erau asigurate fonduri pentru mai multe investiții aflate în derulare la nivelul municipiului. Din cauza votului negativ nu a fost aprobat proiectul prin care trebuiau alocați bani pentru instalație de utilizare gaze naturale, branșament apă canalizare la extinderea cu 12 săli de clasă a Școlii 3, reabilitarea și modernizarea blocului din strada Măgura, cofinanțarea extinderii rețelei de gaze naturale pe strada Odobești, PUG-ul municipiului Focșani, branșament electric pentru locurile de joacă din strada Peneș Curcanul și cartierul Gară. Era vorba despre alocarea a 422 mii lei pentru proiectele de dezvoltare și 6,5 milioane lei pentru acoperirea temporară a golurilor de casă.

Primarul Cristi Misăilă i-a atras atenția președintelui PNL Focșani, consilierul Nicu Tănase asupra situației pe care a creat-o votul negativ al consilierilor locali liberali. Primarul i-a spus liberalului ca, în calitatea pe care o are ca membru al Consiliului de Administrație de la Liceul de Artă, să le explice profesorilor motivele pentru care nu a fost de acord cu alocarea banilor.

Anul trecut, elevi și profesori de la Arte au lucrat toată vacanța de vară pentru a realiza un mozaic înalt de cinci metri pe unul dintre pereții clădirii unde ar urma să fie noul sediu al Liceului. Inimosul colectiv a creat și un filmuleț de prezentare. „În momentul de față, această clădire, care este lângă Inspectorat, în documente este trecută ca extindere a Școlii nr. 3. Însă, domnul primar Misăilă ne-a promis, nu de acum, că e an electoral, ci de mai mult timp, că, la un moment dat, va găsi o soluție să ne mute și pe noi din această clădire improprie. Am așteptat cuminți și acel moment a venit.

Ca să ne punem amprenta pe noul sediu, șase profesori și doi elevi aproape că n-au avut concediu și vacanță, muncind non-stop la realizarea acestui mozaic de aproximativ 5 metri înălțime. Mozaicul reprezintă mascota Liceului de Artă «Gh. Tattarescu» Focșani. Au început în iulie și au terminat la mijlocul lui august. La început lucrau câte șase ore, dar, când au văzut că volumul de muncă este fantastic și că ne presează și timpul, au avut și 10 ore de muncă. Am reușit să obținem o sponsorizare de la Scorpion de 700 de lei, și restul banilor i-am luat de la Asociația elevilor artiști.

E unic. Mi se pare un lucru minunat faptul că am reușit noi, de la Liceul de Artă, profesori și elevi, să facem această lucrare de mozaic! Este un proiect de suflet al Liceului de Artă. Mozaicul a fost realizat de un domn foarte drag nouă, se numește Cristi Radu, un domn care realizează mozaic într-un atelier propriu din Focșani‟, ne spunea în septembrie anul trecut prof. Ioana Constantinescu, directoarea Liceului de Artă „Gh. Tattarescu‟ Focșani. Acum însă, după cum spun chiar profesorii în scrisoare, totul este blocat „din cauza unor răfuieli politice şi orgolii personale ale domnilor consilieri locali”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?