Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Costel Mateiu, candidatul USL la Primăria Cîmpuri


   Costel Mateiu este candidatul USL la funcția de primar al comunei Cîmpuri. El își dorește să „salveze” localitatea din mâinile actualului edil, care a făcut multe nedreptăți din 1996 și până în prezent. Prin urmare, Costel Mateiu a decis să dea în vileag o parte dintre aceste nedreptăți.

  

   Costel Mateiu, candidatul USL pentru Primăria Cîmpuri, are 43  de ani, fiind un tânăr ambițios, care vrea ca toți locuitorii comunei să o ducă mai bine. Prin urmare, și-a propus să salveze localitatea din „ghearele” pedeliștilor. În opinia sa, comuna Cîmpuri a fost jefuită sistematic în ultimii 20 de ani. „De 20 de ani, comuna a fost jefuită de doi primari. Unul în perioada 1992-1996, iar celălalt, Dumitru Vlădescu, după. În acești 20 de ani, comuna lui Moș Ion Roată a suferit grave transformări de ordin administrativ și teritorial”, spune Costel Mateiu.
   În anii ’90, a fost desființat CAP-ul comunei Cîmpuri, iar secția de Tractoare și Utilaje Agricole a fost acaparată de primarul de atunci, Nicolae Vlad, și acoliții lui. În aceeași perioadă, a fost desființat și dispensarul uman, iar casa agronomului a fost vândută. În campanii electorale, actualul primar a promis că va face în așa fel încât comunitatea să aibă din nou dispensar. Numai că imediat după alegeri, de fiecare dată, și-a uitat promisiunile. „Când actualul primar a preluat puterea, în 1996, a promis că aceste lucruri se vor repara, dar nu a fost așa. Ba mai rău! Am fost păcăliți de actualul primar. Ne-a promis că ne va da pădurile din moși strămoși, lucru care nu s-a întâmplat în totalitate nici până în zilele noastre”, a spus candidatul USL la Primăria Cîmpuri.
   Costel Mateiu susține că niciuna dintre promisiunile lui Vlădescu nu a fost și dusă la îndeplinire. Modernizarea școlilor, asfaltarea ulițelor și a străzilor din localitate, construirea rețelei de canalizare au fost doar vorbe în vânt, spuse doar pentru a-i păcăli pe oameni și a primi voturile lor. „Până în prezent s-au alocat 13,5 miliarde de lei vechi, iar lucrarea este abia la jumătate”, susține Costel Mateiu.

Promisiuni neonorate ale primarului Vlădescu
 
   O altă nemulțumire a candidatului USL la Primăria Cîmpuri este modul în care s-au făcut retrocedările pe Legea 247/2007. Costel Mateiu susține că primarul Vlădescu, în mod abuziv, a validat retrocedările unor suprafețe de teren pentru boieri închipuiți, care au luat peste 2.400 hectare de pădure pe raza comunei Cîmpuri, deși vânduseră suprafețele unor cetățeni din comună. „Acest lucru nu a fost luat în considerare, pentru că primarul Vlădescu a luat comisioane foarte mari și nu i-a păsat de cetățenii care au documente legale pe aceste suprafețe de păduri și care l-au votat în toți acești ani. Acest primar Vlădescu, care mai vrea încă un mandat, a dat islazul comunei de pe pârâul Dracea comunei Răcoasa, iar acum a început să vândă terenul Obștii la Rotilești, cumna-tului său Marian Berdei”, susține Costel Mateiu.
   Potrivit acestuia, în anul 2011, primarul Vlădescu a jefuit pădurea parohiei Valea Babei, împreună cu vărul său, Gigel Matei. 

Utilaje folosite în scop personal

   Voturile din campania electorală, din anul 2008, au fost câștigate cu promisiuni ieftine, spune Mateiu. În opinia sa, grav este că a promis că se va ține de cuvânt, dar nu a făcut nici măcar acest lucru. „A promis că se va ține de cuvânt. A cumpărat la urgență un buldoexcavator nou, care a costat aproape 3 miliarde de lei vechi, un buldozer de un miliard lei vechi și o basculantă de 16 tone, la un preț de 450 mili-oane lei vechi. Cu mașinile astea ne-a uns ochii și i-a făcut pe oameni să creadă în el și să îl mai voteze o dată. După ce a ieșit primar, Vlădescu a folosit utilajele în scop personal, împreună cu viceprimarul, Vasilică Bîtcă”, spune el.
   Candidatul USL susține că Vlădescu a excavat albia râului Åžușița, de la Rotilești până la Varnița, consumând zeci de tone de motorină din bani publici. În tot acest timp, ulițele satului nu au beneficiat nici măcar de o mașină de piatră. Utilajele, cu toate că au consumat combustibil și piesele au fost uzate, nu au adus niciun profit comunei, nici cetățenilor. Acum, sunt distruse din punct de vedere tehnic.
   Costel Mateiu mai vorbește și despre banii încasați de actualul edil de la diferite societăți comerciale, care au cumpărat masă lemnoasă din pădurea Primăriei. „Primarul Vlădescu a promis în șe-dințele de Consiliu Local că va cumpăra mașină de gunoi, echipamente de protecție pentru pompieri și pentru comitetul local pentru situații de urgență. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar pompierii își riscă viața în situații dificile”, a spus Costel Mateiu.
   Cât despre cei 40 milioane de lei vechi care se cheltuie lună de lună pentru curățenia în Căminul Cultural, Mateiu susține că dacă va ajunge primar lucrurile se vor schimba.
 
Nu mai sunt medici în comună

   Teroarea instalată în rândul localnicilor care încearcă să spună adevărul și a administratorilor de societăți comerciale va dispărea, dă asigurări Mateiu, dacă va deveni primar. Acesta se declară profund nemulțumit de faptul că în cei 16 ani cât a fost primar, Vlădescu a alungat toți medicii stomatologi, gene-raliști sau veterinari din localitate, iar în anul 2010, Vlădescu a desființat chiar și serviciul de pază din comună. „Acum nu mai avem în comună nici Poliție, a plecat și CEC-ul, nu avem un doctor stomatolog și suntem cea mai săracă comună din județul Vrancea. Vlădescu a cheltuit pe niște garduri și pe niște saivane neterminate 17 milioane de lei vechi, bani care trebuiau cheltuiți pentru curățarea islazului comunal, care este plin de mărăcini. Nici măcar pro-blemele ridicate de consilierii locali nu l-au interesat pe Vlădescu. Pentru el, aceștia sunt niște ma-rionete, pe care încearcă să le manevreze cum vrea”, consideră Mateiu.

Va moderniza comuna

   Candidatul USL promite că atunci când va ajunge primar, va încerca să repare toate nedreptățile făcute de Vlădescu. Åži-a propus ca peste pârâul Dracea să construiască patru poduri turnate și di-guri, în toate punctele unde apa a produs pagube în ultimii ani. De asemenea, Mateiu promite că va introduce iluminatul public și va asfalta străzile și ulițele comunei, va moderniza dispensarul uman și pe cel ve-terinar, va aduce medici stomatologi și generaliști, va moderniza Căminul Cultural și școlile, va aproviziona cu lemne de foc unitățile de învățământ, bi-sericile și primăria. „Vom face o cotă de lemne pentru familiile care nu au posibilități de a se aproviziona, vom ajuta cetățenii din comună să facă proiecte pentru a accesa fonduri europene, vom construi un iaz cu pește în satul Velnița, unde a fost înainte de Revoluție, și vom da ajutoarele sociale și banii de căldură la timp. Cetățenilor le vom rezolva pro-blemele în cel mai scurt timp, vom contribui cu diverse sume de bani și materiale pentru întreținerea și construirea bisericilor din comună. Vom lua o mașină de gunoi, ca să nu mai dăm sute de milioane la niște firme care vin și ridică gunoiul numai pe șoseaua națională, iar în satele comunei intră numai câteodată, vara”, spune Costel Mateiu.
   Candidatul USL susține că va reînființa serviciul de pază pentru că în ultimul timp s-au înmulțit cazurile de furturi din locuințele oamenilor plecați la muncă, în străinătate. De asemenea, comuna va avea centre de colectare a laptelui în fiecare sat. „Oameni buni, de când mă știu am făcut numai lucruri bune, chiar și din postura mea de simplu cetățean al comunei Cîmpuri. Dacă mă veți alege primar, voi face din comuna noastră cea mai frumoasă așezare din acest județ și poate din țară. Cred în Dumnezeu și sper că de această dată mă veți alege primar al comunei, pentru că sunt un om bun, un om de cuvânt, un om harnic și cinstit”, este mesajul lui Costel Mateiu.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?