Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Aproape 60.000 de copii primesc alocație de stat, în Vrancea. În ianuarie, alocația crește la 214 lei

În Vrancea, numărul total al beneficiarilor alocației de stat pentru copii este de 59.988, din care, în municipiul Focșani, 12.797, precizează reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vrancea. Cuantumul alocației de stat pentru copii, în luna ianuarie a.c., dar care va ajunge la beneficiari în februarie, a ajuns la 214 lei, conform sursei citate. Valoarea alocației pe luna decembrie a fost de 185 lei. În cazul copiilor cu handicap, cuantumul alocației de stat va fi dublu, adică 428 lei. „Din totalul beneficiarilor de alocație de stat pentru copii din județul Vrancea sunt 29.346 de fete și 30.642 de băieți. Copii cu handicap beneficiari ai alocației de stat pentru copii în județul Vrancea: 1.348, din care: copii cu handicap beneficiari ai alocației de stat pentru copii în municipiul Focșani: 285‟, potrivit unui comunicat remis de AJPIS Vrancea.

Acte necesare pentru  întocmirea dosarului

Pentru a beneficia de alocația de stat pentru copii, părinții sau reprezentanții legali ai acestuia trebuie să depună la primăria de domiciliu un dosar care să conțină următoarele documente: „o copie după certificatul de naștere, o copie după certificatul de căsătorie, copie după actul de identitate al celui care cere și o cerere tip pe care o primește de la primăria respectivă”. Alocația poate fi primită doar într-un loc.„Spre exemplu, dacă unul dintre părinți muncește în Italia și beneficiază de alocație de acolo, copiii nu pot primi alocație de stat și din România, trebuie să aleagă. Plata alocației se face lunar fie acasă, prin mandat poștal, fie într-un cont curent sau cont de card‟, explică reprezentanții AJPIS Vrancea.

În cazul în care unul dintre părinți solicită suspendarea plății alocației în urma divorțului, acesta nu trebuie să numească un alt reprezentant. În schimb, părintele la care vor rămâne copiii va putea solicita reluarea plății alocațiilor în timp de doi ani de zile, urmând să primească și contravaloarea perioadei în care minorii nu au mai beneficiat de acest drept, mai spun reprezentanții AJPIS Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?