Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Investiții finanțate cu 28,7 milioane lei în Focșani. Lista proiectelor

Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, vrea să aloce 28,7 milioane lei pentru continuarea lucrărilor de investiții demarate în anii anteriori. Programul de investiții și sumele ce vor fi alocate se vor discuta în ședința ordinară a Consiliului Local Focșani programată pentru 28 ianuarie. Pe lista de investiții propusă de primarul Cristi Misăilă se află proiecte finanțate cu fonduri europene dar și cu bani din bugetul local. Sunt vizate lucrări de reabilitare și modernizare a străzilor din Focșani, realizarea pistelor de biciclete, achiziția de autobuze electrice, lucrările de reabilitare și extindere a parcurilor, reabilitarea și extinderea sistemului de iluminat public din municipiu. Un buget de 6,1 milioane lei este alocat pentru co finanțarea proiectelor din fonduri nerambursabile.

Pe lista de proiecte se află „Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”, „Modernizarea transportului public în municipiul Focșani”, „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”, „Achiziție de mijloace de transport public-autobuze electrice (în parteneriat cu MDRAP)”, „Reabilitarea, modernizarea clădirilor și echiparea infrastructurii educaționale a Grădiniței nr 18”, „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Focșani”, „Creștere eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Focșani-etapa a II-a”, „Reabilitarea, modernizarea și extinderea Sistemului de Iluminat public -nivelul 1 de prioritate”.

O sumă de 17 milioane lei este propusă pentru al doilea lot de investiții, finanțate din fonduri proprii. În acest lot se află proiectele „Reabilitare și extindere Parc Nicolae Bălcescu”, „Reabilitare și modernizare Piațetă Teatru și Milcov”, „Lucrări de recondiționare și modernizare terenuri sport ce aparțin Liceului Sportiv și demolare gradene”, „Extindere cu 12 săli de clasă a Școlii nr 3 Focșani”, „Sală de sport multifuncțională la Grupul Școlar Auto din Focșani”.

Al treilea lot de proiecte finanțate din fonduri proprii beneficiază de o alocare de 5,6 milioane lei. Pe listă se află investițiile „Refacere infrastructură str. Ion Basgan”, „Refacere infrastructură str. Panduri”, „Reabilitare locuri de joacă existente în patrimoniul UAT Focșani”. „Bugetul creditelor interne se aprobă anual pentru finanțările rambursabile contractate. Sursa de finanțare a cheltuielilor bugetului creditelor interne o reprezintă tragerile din împrumut, autorizate de către Comisia de Autorizare a Împrumuturilor locale pentru anul de referință”, precizează referatul semnat de primarul Cristi Misăilă.

Sursa de finanțare a lucrărilor o constituie împrumutul de 70 milioane lei pentru realizarea de investiții locale aprobat în 2019, când a fost aprobat și programul de investiții care trebuie realizate cu acești bani. Peste 20,4 milioane lei sunt alocați pentru investițiile co-finanțate din fonduri nerambursabile, 40 milioane lei oentru investițiile realizate din fonduri proprii și 9,5 milioane lei pentru altă categorie de investiții realizate din fonduri proprii. Doar în acest an sunt aprobate trageri de 28,7 milioane lei pentru cele trei loturi ale împrumutului contractat de municipalitatea focșăneană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?