Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Ultramaraton organizat pe 24 Ianuarie pentru vrânceanca Ana Luisa Măric

Pentru al patrulea an consecutiv, caporalul Laurențiu Cobzaru, din cadrul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă „SMÂRDAN‟ Galați, va sosi în pas alergător la Focșani de ziua Micii Uniri. De această dată, militarul, alături de colegul său, plt. maj. Costel Mazâlu, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea‟ al județului Brăila, vor participa la ultramaratonul de la Galați până la Focșani pentru a susține cauza umanitară: „Vreau să dansez, să alerg, să fiu NORMALĂ‟ , prin care și-au propus să strângă donații pentru vrânceanca Ana Luisa Măric, o tânără de 23 de ani care, în luna septembrie a anului trecut, a fost victima unui accident. În urma nefericitului eveniment, Ana Luisa Măric a rămas imobilizată la pat, în prezent având nevoie de o perioadă de recuperare de 6 luni la un spital privat din Cluj. Costul unei zi de recuperare este de 900 de lei.

Cazul vrâncencei Ana Măric, diagnosticată cu paraplegie tip Frankel A în urma unei căzături după bicicletă, i-a impresionat pe Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu care au organizat un ultramaraton de la Galați până la Focșani, urmând să parcurgă în acest weekend 90 de kilometri pe jos. „Ana Maria Luisa Măric, o vrânceancă de 23 de ani, are nevoie de noi pentru a merge din nou! De aproximativ trei luni, tânăra este internată la spital, iar acum are nevoie de ajutorul nostru pentru a strânge 32.000 de euro, bani necesari pentru a achita cele 6 luni de recuperare la o clinică privată din Cluj. «Pe data de 12 septembrie a avut loc accidentul. Mă plimbam cu bicicleta în satul părinților mei, Irești, județul Vrancea. Accidentul a avut loc într-o curbă. Am fost aruncată de pe bicicletă într-un stâlp de la o poartă. Nu a văzut nimeni impactul. M-a găsit doamna care locuia acolo, în poarta căreia m-am lovit. Dumneaei m-a auzit gemând și a ieșit la poartă. În urma impactului am avut o fractură craniană, clavicula dreaptă și o coastă dreaptă ruptă. Pe lângă acestea, o fractură la coloană în zona T7-T8, în urma căreia am rămas cu o paralizie de la abdomen în jos. Diagnostic: paraplegie tip Frankel A», a spus Ana Măric. Cei care vor să o ajute pe Ana Maria Luisa Măric să-și recapete mobilitatea, pot dona în contul deschis pe numele ei la Bamca ING: RO37INGB0000000010667529‟, este mesajul celor doi militari.

Din cauza pandemiei de COVID-19 „nu o să putem alerga și seara, așa cum făceam an de an, drept urmare o să alergăm distanța în două zile. Mai exact pe 23 o să alergăm din Galați până la Bordeasca Veche, vom face o pauză seara la părinții mei. Iar dimineața, pe 24, o să ne continuăm alergarea până la Focșani. Duminică, pentru a parcurge cei 20 de kilometri rămași, ni se va alătura la Bordeasca Veche și Elena Hohotă, membră a echipei «Fii tu un erou»‟, a precizat Laurențiu Cobzaru. Cu mașina îi va însoți și caporalul George Lepădatu. Laurențiu Cobzaru speră ca duminică, în jurul orei 11 să ajungă în Piața Unirii din Focșani acolo unde, cei care vor, pot dona pentru Ana Măric, tânăra care speră să poată merge din nou.

Mai multe informații pe – https://www.facebook.com/fiituunerou

Donații pentru Ana-Luisa Maric puteți face în

Cont: RO37INGB0000999910667529

Revolut: (+4 ) 0733173919

cu specificația: tratament recuperare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?