Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Recomandările CJSU Vrancea pentru angajați și angajatori în perioada sărbătorilor de iarnă

Recomandările specifice angajaților pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19,  premergător și pe timpul Sărbătorilor de iarnă, la nivelul județului Vrancea:

  • să respecte măsurile de protecție sanitară impuse la locul de muncă;
  • să se opteze pentru munca de acasă, în măsura în care există această posibilitate oferită de angajator;
  • să înștiințeze imediat angajatorul dacă prezintă, la începutul sau în timpul programului de lucru, simptome ale infectării cu virusul SARS-CoV-2 (tuse, strănut, rinoree, febră, dificultăți respiratorii, stare generală alterată, etc.) în vederea controlului transmiterii virusului la locul de muncă;
  • să evite deplasările nejustificate, în special în spațiile aglomerate; în cazul în care, deplasările sunt necesare, se recomandă respectarea măsurilor de protecție sanitară;
  • evitarea, pe cât posibil, a constituirii aglomerațiilor sociale în timpul sărbătorilor de iarnă;
  • să informeze medicul de familie la apariția primelor simptome de infecție respiratorie acută și să se testeze în vederea depistării virusului SARS-CoV-2 la recomandarea medicului de familie / specialist cât mai aproape de debutul simptomelor;
  • să se evite contactul cu persoanele vârstnice, cu boli cronice sau vulnerabile (copii, gravide, etc.);
  • să se utilizeze plata cu cardul sau cumpărăturile online.

 

Recomandările specifice angajatorilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, premergător și pe timpul Sărbătorilor de iarnă, la nivelul județului Vrancea:

  • intensificarea triajul epidemiologic la începutul programului de lucru în rândul angajaților, în scopul identificării din timp a persoanelor simptomatice si izolarea lor cât mai aproape de debutul simptomelor;
  • reamintirea permanentă a angajaților privind respectarea regulilor de protecție sanitară individuală, colectivă și la locul de muncă, precum:
  • menținerea distanței sociale de minimum 1,5 m în toate zonele publice;
  • menținerea igienei riguroase a mâinilor, cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 sec. sau cu dezinfectanți avizați, ori de cate ori este nevoie;
  • evitarea atingerii feței cu mâinile nespălate/nedezinfectate;
  • menținerea igienei respirației: tuse și/sau strănut (în plica cotului sau în șervețel de unică folosință), rinoree (in șervețel de unică folosință). După utilizare șervețelul de unică folosință va fi aruncat în recipientul de colectare a deșeurilor și se va efectua imediat igiena mâinilor;
  • limitarea contactului cu alte persoane la maximum 15 min., la o distanță de minim 1,5 m;
  • identificarea riscurilor specifice locului de muncă, evaluarea de risc a transmiterii interumane și izolarea subiecților dacă se impune;
  • asigurarea, prin comunicarea permanentă cu medicul/serviciul de medicina muncii, în vederea monitorizării stării de sănătate a angajaților astfel încât aceștia să beneficieze de măsurile preventive profilactice privind combaterea răspândirii infecției COVID-19;
  • să se individualizeze programul de lucru al angajaților care își desfășoară activitatea în spațiul închis, astfel încât să se reducă, pe cât posibil, contactul direct dintre aceștia, fără a afecta durata programului de lucru (decalarea programului de lucru, telemunca sau munca de la domiciliu);
  • asigurarea dezinfecției periodice, cu produse biocide avizate, în zonele comune din interiorul instituției/operatorului economic.

Anexa nr. 2 la HOTĂRÂREA C.J.S.U. Vrancea nr. 219 din 21.12.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?