Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Gimnastică junioare – ”Ana Bărbosu Show”! Incredibila fată de la CSS Focșani a luat tot aurul Campionatului European!

  • Ana- Maria Bărbosu a câștigat la Mersin, în Turcia, la Campionatul European, șase titluri de campioană europeană din șase posibile
  • Colega de club și prietena Anei, Iulia-Florentina Trestianu este campioană europeană cu echipa României și pe locul patru la individual compus
  • România a mai obținut două medalii de argint prin Mara Ceplinschi, la individual compus și sol și o medalie de bronz prin Andreea Preda, la bârnă 

Campionatul European de gimnastică pentru junioare s-a încheiat, ieri, la Mersin în Turcia, cu un strălucitor succes al României care a câștigat șase medalii de aur – una cu echipa și alte cinci prin ”incredibila” Ana-Maria Bărbosu la individual compus și la cele patru aparate, două medalii de argint prin Mara Ceplinschi – la individual compus și la sol și o medalie de bronz la bârnă prin Andreea Preda. După ce vineri, 18 decembrie, Ana-Maria obținuse titlurile de campioană europeană cu echipa și la individual compus, cu cele mai mari note la toate aparatele, duminică, 20 decembrie în concursul pe aparate, sportiva de la CSS Focșani a dominat într-o manieră impresionantă și a primit alte patru medalii de aur. A fost un show Ana Bărbosu, așa cum a comentat site-ul European Gimnastics al Uniunii Europene de Gimnastică, de unde am preluat și cele mai multe dintre imaginile ce însoțesc articolul. La sărituri, Ana a avut 13.975, la paralele, 13.450, la sol, 13.250 iar la bârnă, 13.100, ca și unguroaica Greta Mayer, dar pentru că la execuție a avut notă mai mare a fost clasată prima!

Iulia-Florentina Trestianu, colega de club și prietena Anei- Maria Bărbosu a câștigat medalia de aur cu echipa, a fost clasată a patra la individual compus. A concurat și în competiția pe aparate, la parelele, dar o ratare a scos-o în afara medaliilor. Iulia a participat la Campionatul European după ce a avut o lungă perioadă de pauză în urma unei accidentări, dar a avut o evoluție foarte bună!

Medaliile europene câștigate la Mersin de Ana-Maria și Iulia-Florentina sunt primele după 22 de ani pentru gimnastica focșăneană – în 1998, antrenoarea lor, Daniela Trandafir, obținea medalia de argint cu echipa de junioare a României la Campionatul European din Rusia.

 ”Ce zi pentru Ana Bărbosu – locul I la individual compus, cu echipa și calificarea la toate patru aparatele, pentru concursul pe aparate”!

  • Este comentariul postat pe site-ul Uniunii Europene de Gimnastică vineri, 18 decembrie 2020

           Imediat după strălucitorul succes al Anei-Maria Bărbosu și al echipei României care au câștigat medaliile de aur la Campionatul European, Site-ul Uniunii Europene de Gimnastică a publicat comentariul alăturat:

”Junioara româncă Ana Barbosu a dominat competiția, înregistrând un solid 54.599 puncte la general pentru o victorie ușoară și calificarea de pe primul loc pentru fiecare finală la aparate. Colegele de echipă Mara Ceplinschi și Iulia Trestianu s-au clasat pe locul al doilea și al treilea la general. Medalia de bronz i-a revenit, totuși, ucrainenei Daniela Batrona datorită regulii de 2 pe țară. Efortul combinat al fetelor din România a asigurat titlul echipei destul de ușor, cu un avantaj de 10 puncte față de Ucraina. În afară de Bărbosu, echipa României a  calificat în finalele pe aparate pe Mara Ceplinschi (sărituri și sol), Iulia Trestianu (paralele) și Andreea Preda (bârnă).”

Este de făcut precizarea că Iulia-Florentina Trestianu a încheiat concursul la individual compus pe locul al treilea, cu 49, 866 puncte, dar pentru că regula 2 pe țară spune că în gimnastică pot urca pe podium două sportive dintr-o țară, ca și în finalele pe aparate, Iulia a fost coborâtă pe locul al patrulea și a fost urcată pe poziția a treia ucraineanca Daniela Batrona care a avut un punctaj de 49.832. Dar adevărata câștigătoare a medaliei de bronz la individual compus a fost una dintre cele două minuni de fete de la Focșani, Iulia-Florentina Trestianu.

De altfel, în postarea sa de pe facebook, antrenoarea de la CSS Focșani a celor două campioane, Daniela Trandafir (împreună cu Cezar Stoica), o prezintă pe Iulia ca medaliată cu bronz: ”Copii deosebiți! Fetele de Aur! Primii pași în gimnastica de performanță. „Temelia” rezultatelor de astăzi am clădit-o împreună în acest sport superb și totodată, anevoios, în cei aproape 7 ani acasă, la CSȘ Focșani. Mă bucur că sunt parte la succesul vostru! Vă iubesc enorm de mult și o să vă fiu mereu aproape în ciuda oricărui obstacol! Aur cu echipa la Campionatul European! Aur la individual compus Ana-Maria Bărbosu. A 3-a în clasamentul la individual compus, Iulia-Florentina Trestianu. Vă ținem pumnii strânși pentru finalele de duminică!”

 What an incredible display by the 14-year-old Romanian sau ”Ana Bărbosu show”!

  • Dincomentariul postat pe site-ul Uniunii Europene de Gimnastică duminică, 20 decembrie 2020

”Finalele pe aparate la junioare s-au transformat în spectacolul „Ana Barbosu”, pe măsură ce a adăugat toate cele patru titluri la aurul deja câștigat cu echipa și la individual compus! Ce imagine incredibilă a româncei de 14 ani! Doar la bară, Bărbosu nu a câștigat direct, a fost egala la puncte a unguroaicei Greta Mayer cu scorul de 13.100. Dar nota mai mare la execuție a dat-o câștigătoare, așa că Bărbosu a urcat din nou pe vârful podiumului”

          În ecuația devenirii celor două minuni de copile, mari talente transformate în mari performere – deocamdată la nivel de junioare, parte a programului ”Țară, țară, vrem campioane” inițiat de marii antrenori Mariana Bitang și Octavian Belu și susținut de OMV Petrom, intră cei doi antrenori de la CSS Focșani – Daniela Trandafir și Cezar Stoica, secția de gimnastică a clubului, antrenorii de la Deva la Lotul Național – Lucian Sandu, Gina Gogean, Cătălin Meran – dar și părinții fără de susținerea cărora nimic nu ar fi fost posibil.

          Înainte de toate, însă intră talentul excepțional și munca grea, de ani mulți, a Anei-Maria Bărbosu și Iuliei-Florentina Trestianu. Sunt la prima lor mare sărbătoare și confirmare în sport! Să le felicităm cum se cuvine și să le urăm să fie sănătoase, la fel de muncitoare și minunate și să urce cât mai sus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?