Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

BEC a repartizat mandatele de parlamentar. În Vrancea, PSD și PNL au câte doi deputați și câte un senator, iar AUR un deputat

Biroul Electoral Central a finalizat procedura de repartizare a mandatelor de parlamentar în urma alegerilor din 6 decembrie. Rezultatul comunicat de BEC nu diferă de estimările realizate de partidele politice. Astfel, la nivel național, cei mai mulți parlamentari sunt la PSD, 47 mandate la Senat şi 110 mandate la Camera Deputaţilor. PNL va avea 41 senatori și 93 deputați. Alianţa USR-PLUS va avea 25 de mandate la Senat şi 55 la Camera Deputaţilor, iar Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) va avea 47 de parlamentari, 14 la Senat şi 33 la Camera Deputaţilor. Ultimul partid care a îndeplinit pragul electoral, UDMR, a obţinut 9 mandate la Senat şi 21 la Camera Deputaţilor. Acestora li se adaugă cei 17 deputați ai minorităților naționale.

În prima fază, mandatele au fost alocate direct la nivel de județe. La Vrancea, PSD și PNL au obținut direct câte un mandat de deputat. Celelalte trei mandate de deputat și cele două de senator au fost alocate prin redistribuire. Vrâncenii vor fi reprezentați în Camera Deputaților de Nicușor Halici, Elena Stoica – PSD, Ion Ștefan „Grindă” și Ionel Dancă – PNL și Georgel Badiu-AUR. Cei doi senatori de Vrancea vor fi Angel Tîlvăr – PSD și Raluca Ioan – PNL. „În continuare, la nivelul fiecărei circumscripţii electorale se vor atribui nominal mandatele de senator şi deputat. După acordarea mandatelor de deputat organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, Biroul Electoral Central va publica rezultatul final al alegerilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Mircea Preoţescu, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?