Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Taxele și impozitele ce trebuie plătite de focșăneni în 2021, votate săptămâna aceasta de consilierii locali

Taxele și impozitele locale din Focșani vor crește doar cu rata inflației în 2021, arată proiectul de hotărâre privind valorile impozabile, impozitele, taxele locale şi alte taxe asimilate acestora. Proiectul de hotărâre a fost în dezbatere publică și va fi discutat la ședința ordinară a Consiliului Local din această săptămână. Proiectul inițiat de administrația locală arată că se mențin neschimbate cotele procentuale folosite la calculul impozitelor locale însă, conform legislației fiscale, acestea trebuie modificate cu rata inflației taxele stabilite în sumă fixă.

Sunt neschimbate și prevederile referitoare la facilitățile acordate celor plătesc anticipat impozitele locale. Astfel, impozitele, pe clădiri, teren, mijloace de transport, trebuie plătite anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, inclusiv. În cazurile în care valoarea impozitelor este de până la 50 lei inclusiv, acestea trebuie achitate integral până la primul termen de plată. Sunt menținute bonificațiile pentru persoanele care achită anticipat impozitele anuale. „Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren, impozitului pentru mijloace de transport datorat pentru întregul an, de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice”, arată proiectul de act normativ.

De asemenea, pentru persoanele fizice care, la sfârșitul acestui an, au în proprietate clădiri nerezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă, au obligația să depună declarații până la data de 31 martie 2021. la rândul lor, persoanele juridice trebuie să depună declarații privind clădirile pe care le au în proprietate la sfârșitul acestui an, respectiv destinația și valoarea impozabilă a acestora, termenul limită fiind tot 31 martie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?