Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Scandalul de la Apele Române ajunge și în Vrancea. „Grindă” a vrut să îl dea afară pe Kanty Popescu de la SGA

Ministrul liberal Ion Ștefan „Grindă” a vrut să îl dea afară definitiv pe Kanty Popescu de la Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea pentru a face loc clientelei PNL, arată o stenogramă publicată de cotidianul Libertatea. Conversația a fost înregistrată de inginerul Ovidiu Ianculescu, dat afară din funcția de director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureș pentru ca partidul de la guvernare să pună în loc un consilier al unui senator PNL. Cazul inginerului de la Mureș a fost relatat de Recorder și arată politizările de la Apele Române după instalarea guvernului PNL la sfârșitul anului trecut.

Conversația înregistrată de Ianculescu a ajuns și la procurorii de la DNA Mureș, acolo unde a depus plângere fostul director. În înregistrare apar Marius Hofman membru al Corpului de Control al Apelor Române și Constantin Mețler, acum director general adjunct al Administrației Naționale „Apele Române”. Oficialii trimiși de la București pentru a-l convinge pe Ianculescu să își dea demisia îi povestesc acestuia depare cazurile de la alte județe, unde directorii au fost convinși să plece singuri pentru a face loc oamenilor din PNL.

Singura problemă, spun oficialii din Apele Române, a fost la Vrancea, unde PNL a vrut să îl dea afară pe directorul Kanty Popescu și să nu țină cont de înțelegerea făcută cu acesta.

M. Hofman: Uite, îți dau un exemplu de ieri care poate să-ți povestească Costică (Constantin Mețler – n.r.). I-a garantat Costică lui Kanty Popescu din director de la – şi fără concurs – din director al SGA Vrancea în inginer-şef. Și-a dat demisia, tot aşa mutare pe funcţia de inginer-şef. L-a pus acolo şi a început partidul Grindă (Ion Ștefan – ministrul dezvoltării – n.r.) să facă scandal că le trebuie postul ăla. Spune ce a zis domnul director general, ce a făcut.

C. Meţler: Show mare, mare.

M. Hofman: Îţi spune el ce a făcut cu Grindă şi cu toţi… că cereau să schimbe şi acolo.

O. Ianculescu: Tocmai asta e temerea, că…

M. Hofman: Spune-i tu, Costică.

C. Meţler: Nu se bagă nimeni peste Apele Române!

M. Hofman: Acolo nu mutaţi voi şi faceţi în Apele Române ce vreţi.

C. Meţler: Fără acordul meu nu se face. Dacă s-a vorbit o treabă, că rămâne inginer-şef Kanty Popescu, rămâne inginer-şef. Dacă am vorbit o treabă, după aia nu mai suntem serioşi… păi, domnle, eu nu mă mai duc. Am promis la oameni ceva, că rămân posturile respective, păi ajungem să fim papagali în faţa omului. Da sau nu”, arată stenograma publicată de Libertatea.

Bineînțeles că persoanele vizate au negat orice legătură cu schimbările politice din instituții. La fel cum în interviurile televizate din ultimul an, Ion Ștefan „Grindă” habar nu are de mecanismul prin care oamenii PNL au fost puși la conducerea instituțiilor publice. „Doamnă, grinda e un element de susținere. Nu am eu treabă cu numirile acestea. Kanty Popescu este prefectul lui Oprișan. Nu am eu treabă cu ei. Nu mă băgați pe mine în oala asta”, a declarat Ion Ștefan pentru Libertatea.

Cătălin Kanty Popescu a fost exclus din PSD Vrancea în 2006, el înscriindu-se în PNL Vrancea, unde a ocupat chiar funcția de vicepreședinte al organizației.

A fost învestit prefect în august 2012. În octombrie 2014 a fost numit director al SGA Vrancea. În ianuarie 2020, a fost înlocuit cu Dorina Vraciu, fost consilier județean PNL.

Iohannis recunoaște abuzurile inimaginabile făcute de Ion “Grindă” Ștefan”

PSD Vrancea a transmis un comunicat în care prezintă caracatița neamurilor și cunoștințelor care au ajuns în funcții publice cu susținerea lui Grindă. Social-democrații cer demiterea de urgență a celor puși de Ion Ștefan în funcții publice și anchetarea acestuia de către DNA:

„Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziții importante în structurile centrale sau locale ale administrației să fie promovați oameni mediocri, fără experiență, impostori sau alte persoane care nu dețin calitățile și calificările necesare”, a declarat președintele Iohannis după ce a vizionat ancheta ziariștilor de la Recorder.

În acest fel, Iohannis recunoaște abuzurile inimaginabile făcute de Ion “Grindă” Ștefan. Caracatița rudelor și incapabililor promovați de Ion Ștefan distruge zilnic Vrancea. Cerem demiterea de urgență a celor puși de Ion Ștefan în funcții publice și anchetarea acestuia de către DNA.

Dintre neamuri, deschizătorul de drumuri a fost finul său de cununie, Jan Florin Vasilache, uns consilier personal al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, urmat de verișoara pe care nu o cunoaște – Dorina Ştefan, pusă în funcţia de director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Vrancea.

De departe cea mai tare promovare este cea a nepotului său, Sergiu Marian Bordea, în funcţia de director al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, postură din care conduce finanțele şi vămile din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Brăila, Constanţa. Sergiu Marian Bordea este soțul fiicei lui Ștefan Coman, fratele lui Ion Ștefan, considerat arhitectul avansării explozive a actualului ministru al Dezvoltării. Practic, ginerele Sergiu Bordea trebuie să-l controleze pe patronul Coman Ștefan, socrul său!!! Tare de tot asta!!!

Altă rudă înfiptă bine pe postul de director la Regionala CFR Galaţi este Sorin Mihăilescu, cumătrul lui Ion Ştefan. Relațiile de familie cu familia Mihăilescu datează de pe vremea lui Niculaie Lățcan, fost primar al Focșaniului și socru al lui Ion Ștefan. Sorin Mihăilescu este fiul fostului viceprimar al Focșaniului din perioada Lățcan! Lista cu rude a ajuns și la Klaus Iohannis care, până acum, nu a spus nimic.

Berbece, chelnerul ajuns prefect. Verișoara unsă director de spital!

Între cei mai mari profitori ai metodelor uluitoare de promovare în funcții este Gheorghiță Berbece. Fost chelner și consilier al lui Grindă, a fost pus de acesta, printr-un artificiu aflat la limita legii, în funcția de prefect al județului Vrancea. Imediat ce Berbece a ajuns în funcție, a tras toate sforile ca fiul său, Iulian, să ajungă într-un post de consilier al ministrului de Interne. Familia Berbece merită chiar un „premiu” pentru distugerile aduse județului din cauza incompetenței lui Gheorghiță, care a dat lovitura prin numirea verișoarei sale, Codruța Neagu, stomatolog de meserie, în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon din Focșani. Din această funcție, Codruța Neagu a făcut o serie de abuzuri incredibile constatate de Curtea de Conturi. Și de Codruța Neagu știe Klaus, dar tace!

Stomatologul Cătălin Bunghez, iubitul consilierei locale PNL, Ana Maria Laura Dimitriu (cea care a finanțat PNL cu 300.000 de euro, bani împrumutați de la Grindă) a fost pus la conducerea Direcției de Sănătate Publică Vrancea. Combinația Codruța Neagu – Cătălin Bunghez s-a dovedit fatală pentru vrâncenii care au murit din cauza incompetenței celor doi de a gestiona pandemia Covid-19 la nivel județean. Responsabilii morali ai acestor numiri sunt Ion Ștefan și Gheorghiță Berbece, care i-au propus, precum și Nelu Tătaru, Ludovic Orban, Klaus Iohannis, care au acceptat aceste numiri și le-au girat! Să nu mai vorbim despre echipa de manichiuriste care fac ce vor mușchii lor la DSP.

La ministerul Dezvoltării, Ion Ștefan a format un adevărat clan cu Liviu Bostan (trimis între timp tot de Grindă la INA), care a fost angajat în Corpul de Control al ministerului, ziarista Iulia Creţu, Alina Ramona Drumea (consilier local Focșani), Simona Costea (fiica unui angajat de la firma lui Grindă, Ionel Costea, ajuns și el consilier local la Focșani) și manichiurista Andreea Patricia Gălăţeanu.

În condițiile în care președintele Klaus Iohannis a pozat într-un campion al luptei anti-corupție, îi cerem să treacă prin foc și sabie PNL-ul plin de incompetenți și corupți. Adică tocmai partidul căruia îi face campanie electorală în mod deșănțat, pe față!

Sau PNL nu trebuie deranjat???”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?