Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Tenis – Maria-Daciana Ciubotaru, în Lotul Național U 16 pentru 2021!

 

Federația Română de Tenis a definitivat loturile naționale pentru de tenis pentru 2021, iar marți, 24 noiembrie, a publicat componența fiecărui lot. Maria-Daciana Ciubotaru, jucătoarea de la CSM Focșani 2007, care în 2020 a fost pregătită de profesorii Răzvan Bucuroiu și Bogdan Nicolae, este pe poziția a doua în lotul jucătoarelor U 16, care le mai cuprinde pe Cara Maria Meșter, Alexandra Iulia Mărginean, Patricia Georgiana Goina, Ștefania Bojică, Maria Gae, Carmen Andreea Herea, Elena Ruxandra Bertea și Alexia Lavinia Puiac.      Pentru Maria Ciubotaru prezența în Lotul Național este continuarea posturii în care s-a aflat și în 2019, dar și 2020, când a jucat în februarie, pentru România și a câștigat, împreună cu Cara Meșter și Patricia Goina, medalia de bronz a Zonei C a Winter Cup, în Portugalia după care a disputat finala de simplu a Turneului European de la Dijon, în Franța. În țară, Maria Ciubotaru câștigase titlul de campioană de iarnă a României la dublu, împreună cu Cara Meșter și medalia de argint la simplu. Intrarea sportului în Zodia Covidului i-a întrerupt Mariei impresionantul început de an, iar la reintrarea în competiții sportiva de la CSM Focșani 2007 a câștigat medalia de bronz la individual la Campionatului național de vară U 16, s-a impus în proba de simplu a Trofeului Marc și a debutat în campionatele naționale U 18 și senioare pe care le-a încheiat între primele 16 jucătoare.

În ultima perioadă, Maria s-a antrenat pe terenurile din Parcul Nicolae Bălcescu, pe hard și de la Sud, pe zgură, după care, din cauză că s-a infectat cu Covid -19, ca și tatăl ei, Viorel Ciubotaru, directorul CSM Focșani 2007 și familia acestuia, a stat în carantină care s-a încheiat zilele trecute. Va continua să se pregătească la Focșani, însă cea mai importantă competiție pentru ea din perioada următoare, Campionatele Naționale de iarnă, din decembrie 2020 și ianuarie 2021 au fost anulate din cauza pandemiei de Covid -19.

FR Tenis – măsuri pentru susținerea sportivilor de la Loturi

Într-o postare pe site-ul FR Tenis este precizat că Federația a pregătit un Program de Dezvoltare pentru sportivii de Lot Național cu ”speranța că în anul 2021 condițiile se vor schimba (MTS va aproba fondurile necesare sprijinirii Loturilor Naționale, iar situația Epidemiologică la nivel internațional va permite organizarea de competiții). Programul are în vedere ”reintroducerea Legăturii contractuale dintre sportivii de lot și FRT (Contracte) cu drepturi și obligații de ambele părți, pe baza cărora, fiecare sportiv, individual, va beneficia de susținere materială și financiară; evaluare individuală a sportivilor până la finalul anului 2020 cu scopul formării Grupelor Valorice A și B în fiecare Lot Național. Numărul de sportivi din fiecare Grupă valorică este variabil, de la lot la lot, fiind dat de rezultatele evaluărilor individuale de ordin tehnic, tactic și fizic; bugetarea în planul anual de finanțare către MTS a unui număr cât mai mare de turnee internaționale (organizate în România, sau în străinătate) – Tennis Europe, ITF Juniors, ITF World Tennis Tour – care să asigure participarea unor echipe formate sub egida FRT, dintre sportivii de Lot Național, cu scopul de a completa eforturile individuale ale familiilor  și cluburilor.

Țelul nostru este ca fiecare grupă de vârstă să beneficieze de 14 până la 18 săptămâni de turnee cu antrenor-însoțitor, susținute financiar de FRT;… organizarea Pregătirilor Centralizate a Loturilor Naționale – un număr de 4 pe an… participarea la turneele internaționale alături de echipele FRT; asigurarea legăturii dintre FRT și antrenorii personali și cluburile la care sunt legitimați sportivii de lot pentru o cât mai bună monitorizare a sportivilor pe termen lung; decontarea cheltuielilor cu terenul de antrenament pentru sportivii de lot care nu se antrenează, gratuit, în cadrul Centrului Național de Tenis al FRT‘.

          Sunt măsuri care pot ajuta foarte mult pentru dezvoltarea jucătorilor și jucătoarelor de tenis, sport foarte scump și în care se pierd pe drum sportivi cu calități deosebite, dar care nu pot face față costurilor cu pregătirea și participarea la turnee!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?