Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Deputatul PSD de Vrancea, Nicușor Halici: Îmi voi da demisia din Parlamentul României pentru a nu beneficia de pensie specială!

Președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici, a declarat marți seară, în cadrul unei conferințe de presă, că își va da demisia din funcția de deputat în ultimele zile ale mandatului pentru a nu beneficia de pensie specială. Parlamentarul a precizat că a luat această decizie deoarece România trebuie să revină la normalitate, iar pensiile să fie primite de fiecare persoană în funcție de contributivitate.

,,Pensiile speciale sunt efectul unei inițiative legislative din anii ’90 a unui ministru liberal. Pensiile speciale au fost suplimentate după aceea de către liberali și ulterior și de PSD care a inclus diverse categorii, dar întotdeauna PNL a votat aceste proiecte de lege. Din anul 2016, am depus mai multe proiecte de abrogare a acestor drepturi, dar Curtea Constituțională a spus clar că abrogarea nu este constituțională și atunci am venit cu o inițiativă nouă, și anume aceea de a impozita pensiile speciale cu 85 la sută. Din luna mai, acest proiect de lege a fost votat de Parlamentul României, de majoritatea pesedistă. Noi, cei de la PSD am votat impozitarea drastică a pensiilor speciale pentru ca nimeni să nu mai poată depăși un prag de 10 mii de lei la pensiile speciale pe viitor~, a afirmat Nicușor Halici.

Candidatul PSD Vrancea la Camera Deputaților a susținut că în acest context a hotărât să își dea demisia din funcția de parlamentar. ,,Politicienii care se consideră responsabili, cei cărora le pasă de români pot face în așa fel încât să nu beneficieze de aceste drepturi. Eu sunt unul din cei care a discutat la nivelul conducerii PSD pentru a nu beneficia de aceste drepturi și am fost întru totul de acord că nimeni nu trebuie să fie mai special decât celălalt. Toți trebuie să fim egali. De aceea cred că și în cazul pensiilor trebuie să existe acea egalitate pe bază de contributivitate. Decizia mea a fost că îmi voi da demisia din Parlamentul României cu câteva zile înainte de a se finaliza mandatul meu de parlamentar, acesta fiind și primul mandat`, a precizat Nicușor Halici.

Acesta a adăugat că parlamentarii cu mai multe mandate la activ vor putea primi pensia specială. ,,Parlamentarii care au cinci, șase mandate, chiar dacă astăzi renunță la mandat, beneficiază de pensie specială în baza mandatelor anterioare. Eu sunt la primul mandat și așa voi face la fiecare mandat atât cât îmi vor da vrâncenii voie să îi reprezint. Îmi voi da demisia motivat de câteva lucruri. Dacă azi ne-am da demisia cât mai mulți parlamentari și s-ar ajunge la dizolvarea Parlamentului, toată puterea legislativă ar merge în partea executivă. Deci, Executivul, care este oricum incompetent și ne-a adus unde ne-a adus, ar decide și ceea ce înseamnă partea legislativă, lucru cu care nu suntem de acord, a mai spus președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici.

Acesta a adăugat că atât președintele Iohannis cât și guvernul Orban evită să spună dacă după alegerile din 6 decembrie va fi carantinată întreaga Românie. Deputatul Nicușor Halici crede că acesta este motivul real pentru care s-a dorit organizarea acestor alegeri indiferent de consecință, iar Guvernul Orban a arătat că nu are soluții pentru a gestiona criza pandemică, dar în același timp refuză să înceapă testarea în masă a populației. Deputatul social democrat a mai susținut că tot din aceste considerente, liberalii nu vor să prezinte proiectul bugetului de stat pentru anul 2021 înainte de alegeri.

,,În loc să vină să prezinte în Parlament proiectul bugetului de stat pentru anul 2021, îl vedem pe Câțu cum vine să aducă la PSD o scrisoare scrisă de o secretară. Nu vor să prezinte bugetul pentru că au în vedere tăieri de salarii din zona bugetară, au în vedere reintroducerea de taxe și impozite noi, dar mai ales au în vedere încheierea unui nou acord cu FMI și știm foarte bine ce a însemnat și ce va însemna acest lucru. În prezent, România are un deficit bugetar de 10 la sută și nimeni nu zice nimic. Când era PSD la guvernare și aveam un deficit de 3 la sută se striga că avem mari probleme. Acum nu mai sunt probleme ? Ce o să le explicați românilor, unde sunt banii și de ce nu se văd în economie?”, îi întreabă deputatul Nicușor Halici pe guvernanții liberali.

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL, la comanda PSD filiala Vrancea, Cod mandatar 11200020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?