Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

GALERIE FOTO: Clinică stomatologică destinată exclusiv copiilor, inaugurată la Braşov

Prima clinică stomatologică destinată exclusiv copiilor, din judeţul Braşov, o investiţie de aproximativ 200.000 de euro din fonduri private şi europene, nerambursabile, şi-a deschis joi porţile, în prezenţa fostului ministru social-democrat al Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu. Cele patru cabinete ale clinicii sunt echipate cu aparatură modernă, de ultimă generaţie, printre care un aparat laser care facilitează intervenţia fără freză, fără anestezie şi fără durere. Astfel, micii pacienţi nu doar că vor beneficia de proceduri minim invazive, care nu provoacă vibraţie sau presiune pe dinte, dar vor scăpa şi de spaimele provocate de bine-cunoscutul zgomot al frezei şi mirosul specific al cabinetelor dentare, a explicat dr. Gabriela Manolache Moldovan, cea care a „pus pe picioare” această clinică.

Conform acesteia, aparatura care, dincolo de performanţă, este o premieră la nivelul judeţului şi în ce înseamnă design-ul ei – scaune şi chiar freze sub formă de personaje de desene animate – reprezintă o parte semnificativă a investiţiei. Clinica este dotată cu un computer pentru realizarea de fotografii dentare 3D şi un cabinet de tehnică dentară, urmând ca, pe viitor, în cadrul acesteia să funcţioneze şi unul de psihiatrie, pentru micii pacienţi mai puţin cooperanţi.

Potrivit doctorului Manolache Moldovan, în prezent, şase medici şi cinci asistente se vor ocupa de pacienţi – copii şi adolescenţi. „Sper că exemplul de investiţie pe care îl prezentaţi azi să dea un imbold actualului guvern să dea drumul celei de a treia ediţii a Start Up Nation. Un serviciu extrem de important pentru comunitate – serviciul stomatologic dedicat copiilor – a primit suport din două programe cu finanţare nerambursabilă pentru strat up-uri, însă, în prezent nu mai avem asemenea oportunităţi de finanţare.(…) Start Up Nation a finanţat multe investiţii de acest gen – stomatologie, asistenţă medicală, radiologie etc – este un mod de ajuta medicina, chiar dacă vorbim de cea privată, şi Start Up Plus, care a fost susţinut din fonduri europene, de asemenea, iată este o oportunitate care generează rezultate concrete, chiar dacă sunt finanţări mici de 30.000-40.000 de euro (…)”, a declarat, cu prilejul inaugurării clinicii, deputatul PSD Roxana Mînzatu.

Sursa foto: Facebook/Roxana Minzatu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?