Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Judo – Patru focșăneni la Campionatele Europene de juniori și tineret!

  • La juniori – Giorgia Hagianu, Alexandru Matei și Riccardo Stoica, iar la tineret, Laris Borș

Judo-ul pare a fi găsit soluția pentru organizarea competițiilor naționale, dar și a campionatelor europene în plină pandemie. La Porec, în Croația, în perioada 4-6 au loc întrecerile Campionatului European de juniori, – U 21 după care în zilele de 9 și 10 noiembrie va fi tot acolo, Campionatul European de tineret – U 23. La cele două competiții europene vor concurează și trei sportivi legitimați la cluburi din Focșani – Giorgia Hagianu de la CS Unirea la 48 kg, și Alexandru Matei, de la LPS Focșani, la 60 kg. ca și Riccardo Stoica, plecat de la Focșani la Cluj, unde este legitimat și care participă la la categoria -100 kg., toți, la juniori și Laris Borș, la 66 kg. la tineret.

La ora închiderii ediției noastre, erau în desfășurare întrecerile la categoriile mici. Giorgia Hagianu a avut ca adversară în primul meci pe italianca Giulia Carna și a pierdut, iar la 60 kg., Alexandru Matei a debutat în competiție în compania israelianului Lior Rafailov, locul 16 mondial, de care a fost întrecut. Atât Giorgia Hagianu cât și Alexandru Matei sunt sub vârsta la care au concurat. La -100 kg, Riccardo Stoica a fost programat ca în prima dispută la Campionatul European să-l aibă ca adversar pe elvețianul Daniel Eich.

În țară, La Poiana Brașov va avea loc, în perioada 6-8 noiembrie, Campionatul național de kata, cu focșăneni pe arena de concurs. Unul dintre antrenorii care îi antrenează pe acești este excepțional fost multiplu campion european și medaliat mondial la kata, Iulian Surlă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?