Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Jandarmii vrânceni își prezintă luptătorii de elită!

Luptătorii de elită din Jandarmeria Vrancea

În cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil îi întâlnim pe luptătorii de elită ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea, care acţionează în cele mai dificile situații. Sunt oameni tineri, energici, toţi participând în decursul timpului la numeroase stagii de pregătire în domenii ca intervenţie profesională, tactică de intervenție, alpinism, arte marţiale. Din luptătorii Detaşamentului Mobil este formată echipa de intervenţie a jandarmilor vrânceni, care execută misiuni cu un grad ridicat de risc în mod independent sau misiuni complexe de intervenţie în cooperare cu alte structuri din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

Fiecare misiune începe cu echiparea, deplasarea la camera de armament, instructajul realizat de şeful de echipaj, prezentarea misiunii, apoi urmează patrularea auto sau pedestră în zona de responsabilitate şi intervenţia realizată la apelurile cetăţenilor primite prin SNUAU 112, prin dispeceratul unităţii sau în situaţiile constatate direct. Jandarmii au fost aleşi pe baza aptitudinilor fizice și psihice pe care le au. Au specializări unice de lunetişti, pirotehnişti, negociatori. Ca să devină luptător în cadrul Detaşamentului Mobil, trebuie întrunite anumite calităţi printre care: stăpânire de sine, discernământ, bine pregătit din punct de vedere profesional dar şi capacitatea de a se impune în orice situaţie.

Echipa de intervenţie gestionează cele mai grele misiuni ale unităţii cum sunt cele de restabilire a ordinii publice, intervenţia în situaţii când sunt folosite arme de foc sau alte materiale care pun în pericol siguranţa cetăţenilor, a bunurilor şi valorilor, asigurarea măsurilor de ordine publică cu prilejul vizitelor oficiale, protecția transporturilor speciale și de valori.

Comunicat IJJ Vrancea, 15 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?