Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Mobilă dormitoare: Set sau piese individuale?

Atunci când alegi cum să îți decorezi un dormitor de la zero, este ușor să presupui că opțiunea evidentă este să alegi un set de mobilă dormitor în locul selectării pieselor individuale. În realitate, fiecare are avantaje și dezavantaje.

Odată ce ai ales un stil pe care îl vrei în dormitorul tău, trebuie să alegi articolele perfecte care să se potrivească viziunii tale. Și vei avea o decizie importantă de luat: vrei să cumperi un set întreg de mobilier dintr-o dată? Aceasta este o opțiune bună dacă nu ești sigur că vei putea alege piese individuale care vor merge bine împreună.Cumpărând un set de mobilă dormitoare, nu trebuie să îți faci griji cu privire la astfel de probleme, deoarece toate articolele sunt concepute pentru a se potrivi perfect. Dar, în același timp, trebuie să ții minte că cumpărarea unui set de mobilă dormitoare va însemna că dormitorul tău nu va arăta prea unic. Desigur, poți încerca să îl personalizezi, dar, în general, va fi mult mai ușor să îți arăți personalitatea creând un aspect întreg de la zero.

Iată câteva avantaje și dezavantaje ale alegerii unui set de mobilă dormitoare sau a unor piese de mobilier individuale.

Timpul tău este important

Fie că îți decorezi noua casă, fie că o redecorezi pe cea în care locuiești de ani buni, probabil că nu ai mult timp la dispoziție să faci cumpărături și să iei la rând toate magazinele de mobilă, atât online, cât și online, pentru a găsi piesele potrivite. Este de înțeles că vei vrea să economisești cât mai mult timp posibil. Și dacă decizi să încerci să găsești piese de mobilier separate care să se completeze reciproc, acest lucru cu siguranță va dura mult mai mult decât alegerea unui set. Deci, dacă vrei să accelerezi întregul proces, concentrează-te pe seturile de mobilă dormitoare disponibile și alege unul care să se potrivească cu restul designului interior.

Design

Deși seturile de mobilă dormitor sunt coordonate, ele pot fi oferi o alegere destul de restrânsă când vine vorba de design. Poate fi destul de dificil să găsești ceva foarte pe placul tău atunci când cumperi un set de mobilă creat de altcineva. De asemenea, un set de mobilă dormitoare îți va restricționa foarte mult libertatea de a alege alte piese de mobilier de „accent” care se deosebesc de restul designului, dar care să se și potrivească într-o oarecare măsură. Mai mult, un set de mobilă dormitor poate să nu se potrivească în toate dormitoarele, în special în încăperile mici sau spațiile cu multe ferestre și uși care necesită mobilier de o anumită dimensiune.

Confort

Un set de mobilă dormitoare poate varia foarte mult ca dimensiune și pot include de la două la nouă piese. În mod normal, acestea includ cel puțin rama patului, un set de dulapuri, o oglindă și una sau mai multe noptiere. Selectarea individuală a fiecărei piese poate fi un proces semnificativ mai lung și poate fi mai dificil de coordonat. Când vine vorba de comoditate, avantajul este în mod clar pentru un set de mobilă dormitoare.

Caută să economisești bani

Pentru persoanele care sunt extrem de nehotărâte între un set de mobilă dormitoare și piesele individuale de mobilier, prețul cu siguranță va fi elementul decisiv în alegere. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt la fel de alb-negru pe cât pare. Deșiun set de mobilă dormitoare tinde să pară mai ieftin, achiziționarea de piese individuale poate permite cumpărătorilor să cumpere doar ceea ce au nevoie pe moment, iar ulterior să urmărească reduceri pentru a-și construi în timp aspectul dorit. Făcând achiziții strategice potrivite, atât piesele individuale, cât și un set de mobilă dormitoare pot fi rentabile.

Totuși, timpul nu este singurul lucru pe care îl poți economisi alegând un set de mobilă dormitoare. În multe cazuri, dacă achiziționezi câteva articole de la același magazin sau producător, poți obține reduceri. Ca să nu mai vorbim de costul de livrare. Deoarece vei avea nevoie de un singur transport pentru a muta totul la adresa ta, vei plăti o singură dată. Și dacă găsești o ofertă bună, există șansa ca nici măcar să nu trebuiască să plătești pentru livrare. Pe de altă parte, achiziționând articole de mobilier individuale, cel mai probabil vei ajunge să cumperi din surse diferite, astfel încât un preț mai mic va fi mai dificil de găsit.

Este dificil de spus care dintre cele două opțiuni este mai bună, deoarece ambele au propriile lor argumente pro și contra. Nu există un răspuns clar, deoarece multe depind de nevoile și așteptările tale personale. Indiferent de tipul de mobilă dormitoare pe care decizi să îl alegi, asigură-te totuși că ceea ce cumperi este de cea mai înaltă calitate. În acest fel, vei putea să vă bucurați de spațiul nou decorat pentru mulți ani de-acum înainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?