Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Daniel NICOLAȘ un primar deVotat!

În mandatul 2020-2024, primarul DANIEL NICOLAȘ le propune cetățenilor din Odobești să continue împreună reconstrucția și modernizarea orașului. Agenda proiectelor, unele aflate în derulare, altele în diferite stadii de evaluare sau licitație, răspunde dorinței odobeștenilor, exprimată la consultările publice și transpusă în Strategia de dezvoltare a Orașului Odobești.

  • Cu ajutorul fondurilor europene, Primăria Odobești va racorda la rețeaua de gaze toate locuințele din Odobești și va moderniza conectarea celor deja racordate. Rețeaua de gaze va fi extinsă pe toate străzile din localitate, primarul Daniel Nicolaș a întocmit deja cererea de finanțare. Racordarea va fi GRATUITĂ.

  • Pentru a veni în sprijinul cetățenilor din localitate, se află în lucru primul proiect din județ prin care se va amenaja pe teritoriul întregului oraș o rețea de transport electric, GRATUIT. Această investiție, care înseamnă achiziția de microbuze electrice, construirea a 34 de stații și a unui depou, se adresează tuturor categoriilor de persoane, de la elevi până la persoanele de vârsta a treia, toți vor beneficia de un transport modern, nepoluant, și va înscrie localitatea în rândul orașelor europene.

  • După 150 de ani, primarul Daniel Nicolaș va construi primul spital modern din istoria orașului, pe 7 iulie fiind depusă la Compania Națională de Investiții, cererea de finanțare, care a fost cuprinsă în lista de investiții. Construcția va fi realizată pe amplasamentul fostului spital, închis de guvernul PDL (actualul PNL) acum 9 ani. Noul Spital va avea 4 etaje, cu 4 secții: Interne, Pediatrie, Chirurgie, Obstretică-Ginecologie și Unitate de Primire-Urgențe, la parter.

  • A fost încheiată documentarea cererii de finanțare a proiectului prin care vor fi izolate termic și celelalte blocuri din Odobești. Costurile izolării termice vor fi asigurate în cea mai mare parte de Stat, contribuția cetățenilor fiind minimă.

  • Se află în curs de asfaltare rețeaua stradală din cartierele Mihai Sturza și Unirea, unele străzi fiind asfaltate pentru prima dată în istoria localității. De asemenea, vor fi asfaltate străzile Frații Pamfil, Dumitru Velniță și Ștefan cel Mare, grație construirii Observatorului Astronomic din nordul orașului, investiție care a atras după sine modernizarea parcului din fața Gării, construirea unui nou corp de clădiri cu opt laboratoare și sală de festivități la Liceul Teoretic. Vor fi modernizate și 15 străzi din zona de vest a localității, investiție posibilă prin construirea Planetariului la Grădina de Vară. Nu în ultimul rând, vor fi modernizate străzile din Dealul Odobeștiului, cu finanțare atrasă prin proiectul Taberei de cercetări arheologice.

  • În cartierul Mihai Sturza se va construi o Grădiniță modernă, cu program prelungit, pentru 150 de copii, după modelul celei recent inaugurate în cartierul Unirea. Pe același amplasament va fi terminat cel mai mare parc construit în Vrancea după 1989 și vor fi predate cetățenilor 14 blocuri aflate în diferite stadii de execuție. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor din cartierele Tineretului, Satul Nou, Mihai Sturza și Unirea, Primăria a întocmit cererea de finanțare pentru împădurirea a câteva zeci de mii de mp teren degradabil din zona canalului Sturza, asigurând în felul acesta o perdea de protecție.

  • Toată rețeaua de șanțuri colectare ape pluviale, trotuare, piste de biciclete și spații verzi de pe Drumul Național 2M, care tranzitează Orașul Odobești, de la punctul „Cernat” din Unirea, la podul peste Milcov, va fi realizată cu finanțare europeană, ultimul proiect depus la Compania Națională de Investiții fiind scos în mod abuziv de la finanțare în luna august de actualul Guvern PNL.

La sfârșitul mandatului 2020-2024, Odobeștiul va fi un oraș european, cu o rețea de transport modernă, cu infrastructură la nivelul anilor în care trăim, un oraș primitor, cu un grad ridicat de confort și aceasta pentru că dorințele odobeștenilor au fost în acești ani ascultate și transpuse în proiecte, iar proiectele în fapte, de către primarul DANIEL NICOLAȘ, pentru care FIECARE ODOBEȘTEAN CONTEAZĂ!

Votează Daniel NICOLAȘ, Omul Faptelor!

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?