Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Fotbal , Liga a III-a: Începe primul campionat fără spectatori!

Astăzi, 12 septembrie, de la ora 17:00, pe stadionul Milcovul, CSM Focșani 2007 – CS Făurei

Cu cine defilează Focșaniul în campionat! 

          Lotul CSM Focșani 2007 pentru campionatul 2020-2021: portari – Geantă, Horvat, Apenciucesei: fundași – Săpunaru, Juncănaru, Panaite, Maftei, Munteanu, Bratu, Ilie, Vochin, Mic, mijlocași – Taciuc, Pădineanu, Preoteasa, Ghenovici, Stancu, Paizan, Vălsan, Negoiță, Salaoru, Manu, atacanți – Jurj, Gorovei, Lemac, Dragoș Oprea. Toți acești jucători – mai puțin Salaoru și Mic – și staff-ul echipei se află în fotografia oficială de grup pentru viitorul sezon în ordinea, de la stânga la dreapta: rândul de sus – Nicuță Oprea, președinte secție; Gabriel Pleșa, delegat; Cristian Tănase, antrenor secund; Alin Chița, antrenor principal; Manuel Ivanciu, antrenor portari; Gabriel Bratu, asistent medical; Viorel Ciubotaru, director al CSM Focșani 2007; rândul din mijloc – Juncănaru, Lemac, Dragoș Oprea, Vochin, Horvat, Apenciucesei, Geantă, Munteanu, Stancu, Panaite, Gorovei, Maftei; rândul de jos – Bratu, Preoteasa, Manu, Pădineanu, Jurj, Taciuc, Ilie, Săpunaru, Paizan, Ghenovici, Vîlsan, Negoiță. Din fotografie lipsește și Mădălin Predoiu, delegat al echipei.

          CSM 2007 are un lot echilibrat valoric pe posturi și compartimente, pe care antrenorul principal Alin Chița și colegii săi din echipa tehnică l-au pregătit pentru performanță. Echipa are un stil de joc propriu, elaborat, cu construcție în toate zonele terenului și finalizare cu participarea vârfurilor, dar și a mijlocașilor și, chiar, a fundașilor. Formația a fost adusă în bună formă de concurs prin antrenamente pe Milcovul, în cantonamentul de la Băile Govora sau în mai multe meciuri amicale, inclusiv cu echipe din Liga a II-a, dintre care a pierdut doar unul. Rămâne ca asemenea rezultate să fie confirmate în campionat! CSM 2007 are susținerea primarului Cristi Valentin Misăilă, cel care a inițiat reînființarea sa în 2016!

Avancronică

Fotbalul de Liga a III-a din România începe un sezon 2020-2021 în condiții speciale. Va fi fără spectatori până când conducerile Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății vor decide altfel. Și ce fotbal este acela fără oameni care să-l poată vedea pe viu, din tribunele stadioanelor? Nu-i vorbă, nu gemeau tribunele de spectatori nici până acum, dar tot se adunau câteva sute de oameni care să dea viață stadioanelor! Și de încurajările ori apostrofările cărora actorii principali ai spectacolului, fotbaliștii, să țină seamă!

Cluburile organizatoare, în situația în care încalcă regulile impuse, sunt pasibile de pedepse financiare care aplicate, prin mărime, pot duce foarte ușor la desființarea lor! În consecință, regula de bază este fără spectatori la meciuri!

Campionatul care începe astăzi are încă o trăsătură care îl face special: va fi format din serii de câte 10 echipe – cel puțin în intenție, pentru că două serii au și devenit șchioape prin anunțata neprezentare la joc a unor formații. După tur și retur, va urma un play-off pentru promovare în Liga a II-a, în care vor juca primele două clasate în fiecare serie.

Repartizată în seria a 2-a, CSM 2007 va avea ca partenere de întrecere pe ACS Sportul Chiscani, CS Sporting Lieşti, CSM Râmnicu Sărat, ACS Suporter Club Oţelul Galaţi, CS Avântul Valea Mărului, ACS Dacia Unirea Brăila, CS Viitorul Ianca, CSM Bacău, CS Făurei. Oricare dintre aceste echipe poate fi concurentă serioasă pentru focșăneni în disputa pentru locurile ce duc la play-off. Dar judecând lucrurile la rece și în contextual valoric actual, arătat și în meciurile de pregătire, CSM 2007 este datoare să pornească la drum cu gândul de a câștiga seria!

Dintre cele 9 adversare, în aceeași cheie ar putea privi lucrurile și Suporter Club Oțelul Galați care a ratat doi ani la rând o promovare pe care a țintit-o de când fosta participantă la grupele Champions League s-a reînființat! Foarte probabil că și Dacia Unirea Brăila își dorește revenirea în Liga a II-a, dar și ambițiosul Bănel Nicoliță – cu CS Făurei a sa – poate să se bată pentru urcarea în al doilea eșalon fotbalistic. Ar mai rămâne Sporting Liești, o nucă mereu tare pentru focșăneni, nou promovatele Sportul Chiscani și Avântul Valea Mărului și Viitorul Ianca, nume ce amintește de o grupare de luat în seamă cu mai mult timp în urmă!

CSM 2007 va face începutul de campionat acasă, cu CS Făurei. Despre oaspeții de astăzi ai stadionului Milcovul nu sunt prea multe informații. Cert este că la echipă a revenit Bănel Nicoliță, care renunțase în decembrie 2019, și că Făureiul nu a avut adversară în prima etapă națională a Cupei României, după ce Victoria Traian s-a retras din competiție. Oricum, fostul internațional și jucător de mare valoare, care manageriază acum echipa, i-a spus mai în glumă, mai în serios unui amic de la Focșani că vine, câștigă cu 3-2 și pleacă. Formația antrenată foarte bine – după cum s-a văzut în amicale – de Alin Chița va juca la victorie, pe care cred că o va și obține, dacă jucătorii se vor concentra, nu vor mai comite erori în apărare și din multele ocazii pe care și le crează vor finaliza suficient pentru a începe campionatul cu 3 puncte!

Meciul va fi arbitrat de Dragoș Țurcanu, din Piatra Neamț, Vlăduț Hazi, din Iași, Ana Pușcașu, din Galați. Observarea va fi asigurată de Mihai Păiș din Galați și Ervin Foof din Sfântu Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?