Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO: Marian Oprișan, interviu la “ADEVĂRUL LIVE” (partea I): Când se unesc mulți împotriva unui om înseamnă că acesta e mai inteligent ca ei!

Președintele Consiliului Județean și al PSD Vrancea, Marian Oprișan, a acordat în urmă cu câteva zile un interviu pe platforma „Adevărul Live”. Șeful administrației județene a declarat că nu are emoții privind realegerea din 27 septembrie. „Știti foarte bine ce se întâmplă în general când se unesc mulți împotriva unui singur om! Asta e dovada faptului că cel împotriva căruia s-au unit e mai inteligent ca ei!”, a spus Oprișan.

Șeful administrației județene a precizat că alegerile europarlamentare și cele prezidențiale nu au nicio legătură cu alegerile locale. „În alegerile locale, cetățenii, vrâncenii mei dragi, aleg pe cel care e capabil să le rezolve problemele și care a demonstrat că a făcut multe lucruri pentru județul Vrancea. În cariera mea am finalizat sute de proiecte în beneficiul vrâncenilor”, a precizat Marian Oprișan.

Întrebat dacă au trecut primari de la PSD la tabără PNL, liderul social-democrat a răspuns căprimarii Partidului Social Democrat din județul Vrancea „sunt oameni serioși și nu dau onoarea pe rușine după ce au muncit serios în slujba comunităților pe care le conduc. „În schimb, e adevărat că acest «Grindă», ministrul vrâncean, mie îmi pare rău că e din județul Vrancea, a făcut Vrancea de râs în toată România. El este analfabet, nici măcar nu știe să citească! Le-a promis oamenilor, a încercat să-i racoleze, i-a chemat, s-au întâlnit și le-a făcut propuneri, adică a zis «ia și tu un proiect de un pod de 25 milioane, un drum de 40 milioane, o biserică, un cămin cultural, asfalt», au făcut toate promisiunile posibile ca să poată să-i convingă să treacă în tabără PNL-ului. Ceea ce nu s-a întâmplat, pentru că primarii din județul Vrancea, ai Partidului Social Democrat, sunt oameni, repet, foarte serioși, și au făcut din comunitățile lor adevărate modele pentru localitățile din România”, a declarat președintele PSD Vrancea.

Acesta a arătat că Partidul Social Democrat are 54 de primari din 73, în Vrancea, iar după alegerile din 27 septembrie va avea 55-56.

Reporter: Asta înseamnă că cei de la guvernare nu vor reuși să miște deloc Vrancea!

Marian Oprișan: Da, pentru că noi avem ce arăta. Numai în mandatul 2016-2020, în Vrancea, sunt investiții ale Consiliului județean și ale localităților conduse de primarii PSD, de peste 800 milioane de euro. Ca să vă dau un exemplu, numai în materie de canalizare, stații de epurare, ape uzate, modernizarea rețelelor de apă avem un program, atenție, fără niciun fel de contribuție a comunității, deci contribuția noastră este 0, de 400 milioane de euro, bani care sunt în conturi, în România, nu mai sunt la Uniunea Europeană! Lucrări avem la drumuri județene de 200 milioane de euro și lucrăm efectiv o grămadă de obiective edilitar-gospodărești la nivelul tuturor localităților județului de circa 250 milioane de euro.

Ludovic Orban, când nu era prim-ministru, stătea mai mult pe aici prin Vrancea, că e vinul foarte bun și foarte mult

Reporter: Ce relație aveți dumneavoastră și PSD din Vrancea cu actualul guvern? Reușiți să colaborați pe proiecte sau mai degrabă vă pun bețe în roate, că am văzut că sunt situații diferite de la județ la județ, adică unii mai reușesc să se înțeleagă cu guvernanții, alții în schimb sunt la cuțite.

Marian Oprișan: Domnule Eremia, noi suntem la cuțite cu guvernul dn cauza faptului că Ludovic Orban, când nu era prim-ministru, stătea mai mult pe aici prin Vrancea, știți că în Vrancea e vinul foarte bun și foarte mult, și împreună cu «Grindă» s-au hotărât ei, așa dintr-o dată, să-i omoare pe toți psd-iștii din România și din județul Vrancea, fără excepție. Și atunci campania lor se bazează doar pe minciună. Eu vorbesc despre ceea ce noi și echipa noastră, a Partidului Social Democrat, am făcut în intervalul 2016-2020, ca să nu mai adaug ce am făcut în celalalte mandate ale mele, iar ei numai vorbesc că vor face, în realitate mint cum au mințit cetățenii României la alegerile prezindențiale și la alegerile europarlamentare, că le măresc pensiile, că le măresc alocațiile, că măresc salariile la profesori, că nu se vor împrumuta niciodată cât s-a împrumutat PSD-ul.

Toate aceste minciuni le repetă cu obstinație și în campania electorală de la alegerile locale. Ei doar promit că vor face, în realitate nu vor face nimic, nu au făcut nimic pentru județul Vrancea și nici nu se leagă de numele lor în județul Vrancea în tot acest interval de timp cât eu am fost șef al administrației publice, iar ei au fost vreo 18 ani la guvernare, nu se leagă niciun capăt de ață de numele celor de la Partidul Național Liberal.

Dar marile probleme pe care noi le avem în acest moment sunt cinci, una din domeniul învățământului și patru din domeniul sanitar. Lucruri care sunt inacceptabile! Este vorba aici de o inconștiență criminală.

În primul rând, noi, administrația publică județeană, solicităm ca spitalul județean existent să treacă în administrarea Consiliului județean așa cum se întâmplă în toată România. Toate spitalele județene sunt la consiliile județene! În Vrancea nu, pentru că guvernul actual nu vrea să ne predea în administrare acest spital în fruntea căruia a numit o rudă apropiată a prefectului PNL, Berbece. Și atunci sigur e o mare problemă! Nu am putut să asigurăm finanțarea pentru spital așa cum ar fi trebuit!

Și, trecând mai departe, vă dau un alt exemplu. Când a început criza COVID, Consiliul Județean a alocat 11 milioane lei spitalului Vrancea, deși el era în subordinea Ministerului Sănătății PNL. Din acești bani, Consiliul județean a achiziționat un aparat Real Time PCR care să testeze cadrele medicale, personalul sanitar, bolnavii din spital și oricare persoană ar fi solicitat acest lucru din rândul cetățenilor. Imaginați-vă că acest aparat, care a costat 500 mii lei, timp 5 luni de zile, directorul spitalului și echipa de rude PNL-iste de la conducerea spitalului și de la conducerea DSP-ului Vrancea, nu au fost în stare să-l pună în funcțiune! (…)

 

Reporter: Și nu ați sesizat organele superioare și mă gândesc acum la ministrul Sănătății…

Marian Oprișan: I-am sesizat pe toți, inclusiv Parchetul, pentru că asta de acum este abuz în serviciu îndreptat împotriva comunității, îndreptat împotriva persoanelor fizice!

 

Reporter: Și care a fost răspunsul, nu al Parchetului, ci răspunsul politic al competitorilor politici să le spun, ca să nu mai zic adversari

Marian Oprișan: Ei nu dau niciodată niciun fel de răspunsuri și ca să înțelegeți că nu dau niciodată niciun fel de răspunsuri, și vrâncenii mei dragi să înțeleagă, că ei nu răspund niciodată, ca exemplu avem proiectul noului Spital Județean de Urgență Vrancea, pentru că Vrancea are nevoie de un spital nou. Vechiul spital este construit în anii ’70, deci i-au căzut câteva plăci de pe fațadă, are o problemă seismică din acest punct de vedere și Vrancea are nevoie de un nou spital. Am început demersurile în 2017. Am transferat de la Ministerul Apărării un teren de 18 hectare. Am scos la licitație studiul de prefezabilitate și fezabilitate, la licitație internațională, deci a fost publicat în Jurnalul Uniunii Europene. Proiectul a fost câștigat de o companie din Slovenia cu asociați români.

Am realizat studiul de prefezabilitate, l-am aprobat în cadrul ședinței Consiliului județean și cerem de șapte luni de zile Ministerului Sănătății, lui «Grindă» la Ministerul Dezvoltării Regionale și prim ministrului Ludovic Orban, ca acest proiect să fie inclus în Strategia Națională, pentru că ținta noastră de finanțare este exercițiul financiar al Uniunii Europene 2021-2027, mă refer la cele 80 de miliarde de euro pe care domnia sa, domnul Klaus Werner Iohannis a spus că le-a adus pentru România.

Dacă domnia sa i-a adus pentru România, așa cum se face spital la Brașov, unde primar este un domn de la PNL, așa și vrâncenii noștri dragi își doresc să fie un spital județean nou într-un județ condus de cineva de la PSD. Țara asta, guvernul și banii europeni nu sunt proprietatea Partidului Național Liberal! Și, de 7-8 luni de zile, le cerem să ne introducă în Strategia Națională de Sănătate ca să putem trece direct la indicatori, ca să putem face pasul următor pentru accesarea fondurilor europene, iar guvernul nu ne dă niciun răspus. De aceea, am declarat că dacă nu se va întâmplă acest lucru, mă voi lega cu lanțuri de clădirea guvernului, pentru că poți să vorbești singur.

O altă problemă, pentru că problemele nu se opresc aici, e vorba de Centrul Oncologic din județul Vrancea. Acum doi ani am organizat o licitație pentru concesiunea unui teren, pentru că avem un investitor care dorește, din tot sufletul, să creeze o unitate în care să se facă radioterapie, chimioterapie, un centru oncologic de excelență la nivelul județului Vrancea, pentru că vrâncenii bolnavi de cancer merg în alte județe și în special la București să-și trateze această boală nemiloasă. Și, de asemenea, de șase luni de zile, domnul ministru «Grindă» de la Ministerul Lucrărilor Publice, vrânceanul «Grindă» și ministrul Sănătății și rudele PNL-iștilor de la conducerea Spitalului Județean Vrancea, nu ne dau avizele pentru a construi acest centru de excelență privind oncologia. După părerea mea, nu sunt decât niște criminali, pentru că este o procedură birocratică, ce ar trebui depășită în 24 de ore. Vă dau un exemplu! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, CNAIR-ul, mi-a cerut mie certificat de urbanism pentru o investiție într-un drum național.  Știți în cât timp  am eliberat certificatul? În 24 de ore!

Continuarea în ediția următoare

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?