Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Ăsta da primar!!! Misăilă: Construim un oraș eco-friendly!

Misăilă asfaltează 100 străzi

În perioada 2016-2020 am demarat cel mai amplu și ambițios program de resistematizare a orașului după 1990. O arată faptele noastre! Asfaltăm aproximativ 100 străzi în Municipiul Focșani și lucrăm pe alte zeci! Am atras bani de la bugetul de stat și am alocat fonduri din bugetul local pentru a asfalta cât mai multe străzi. Tot în această perioadă am modernizat o parte din instalațiile de asfalt ale companiei CUP Salubritate pentru a putea asfalta într-un ritm și mai susținut. În 2020 am achiziționat un utilaj nou de turnat asfalt cu care am asfaltat complet câteva străzi. Vom continua! Nu ne oprim aici!

Principalele străzi asfaltate în Focșani:

Str. Poligonului;

Str. Popa Șapcă;

Str. G. Coșbuc;

Str. Ghinea Dorinel;

Str. Gheorghe Magheru;

Str. Dornișoarei;

Fdt. Dornișoarei;

Str. Teiului;

Str. Renașterii;

Str. Făgăraș;

Str. Avântului;

Str. Scarlat Târnăvitu;

Fdt. Ștefan cel Mare;

Str. Culturii;

Str. Fulger;

Str. T. Vladimirescu;

Str. Cezar Bolliac;

Str. Peneș Curcanul;

Str. N. Bălcescu;

Str. Aleea Căminului;

Str. Emil Racoviță;

Str. Grigore Ionescu;

Str. Unirea Principatelor;

Str. Tinereţii;

Str. Cincinat Pavelescu;

Str. Cotești;

Str. Al. Sahia;

Fdt. Sahia;

Str. Lunei;

Str. Lupeni;

Str. Mitropolit Varlaam;

Str. Constituției;

Fdt. Mare a Unirii;

Str. Leopoldina Bălănuță;

Str. Piața Moldovei;

Str. Brăilei / ieșire DN 23

Aleea Stadionului;

Str. Greva de la Grivița;

Str. Vrancei (parțial);

Str. Dr. Telemac;

Str. Pictor Grigorescu;

Str. Al. Vlahuță;

Str. Gh. Potop.

Str. Cpt. Stoenescu

Str. Ion Basgan

Misăilă a reabilitat 4 școli și 20 locuri de joacă

Copiii trebuie să primească cea mai bună educație și să învețe în cele mai bune condiții! Cu fonduri europene, Misăilă a reabilitat și a dotat Școala ”Duiliu Zamfirescu” și Școala ”Ion Basgan”. La Liceul Tehnologic ”Gh. Asachi” a reabilitat internatul și cantina. Reabilitează extinderea de la Școala ”Diana Renea” după ce lucrările au fost abandonate timp de 20 ani.

Pe lângă educație de calitate, copiii trebuie să se bucure și de anii copilăriei! Primarul PSD Misăilă a construit 20 de locuri de joacă pentru cei mici. Pe lângă locurile de joacă din parcuri și cartiere, a reabilitat și locurile de joacă de la grădinițe. Ziua se joacă cei care vin la cursuri, după-amiaza sunt deschise pentru toți micuții! Urmează să construim încă 14 locuri de joacă la grădinițele din oraș iar la Creșa nr. 1 și la Creșa nr. 7 vom construi locuri de joacă.

Nu ne oprim aici! Aveți încredere!

Misăilă chiar face treabă!

Reabilităm energetic 10 școli și licee

Cu bani europeni reabilităm și unitățile de învățământ! Demarăm lucrările de reabilitare termică la Școala „Anghel Saligny”, Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu” și Cantina Colegiului Tehnic ”Valeriu D. Cotea”. Atragem fonduri europene pentru alte 7 proiecte de reabilitare energetică: Liceul cu Program Sportiv, Grădinița nr. 15, Liceul Tehnologic G.G. Longinescu, Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” și Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”, Grădinița 18, Grădinița 16. Tot cu fonduri europene vrem să reabilităm sediul Primăriei, dar și un număr de 23 blocuri din oraș cu 678 de familii.

Construim un oraș eco-friendly! Piste de bicicletă cu bani europeni

Implementăm 39 de proiecte europene cu o valoare de 118 milioane Euro. Facem din Focșani un oraș smart și eco-friendly, cu bani europeni. Implementăm proiecte pentru decongestionarea traficului dar și mai puține emisii de carbon. Pentru fluidizare am gândit un număr de cinci proiecte care vor aduce schimbări profunde în ceea ce privește modul de deplasare a cetățenilor.

Vom construi sensuri unice pe Bd. Unirii, Bd. Independenței, Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi. Vom realiza benzi dedicate transportului public pe: Bd. Unirii, Bd. Independenței, Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi, Str. 1 Decembrie 1918, Str. Anghel Saligny. Vom construi sensuri giratorii la intrarea Focșani Sud și la fostul Praktiker. Construim piste de bicicletă interconectate pe cele mai importante străzi din Municipiul Focșani și implementăm un sistem de bike-sharing cu 285 de biciclete inteligente, 16 triciclete pentru persoane cu dizabilităţi și 30 stații de închiriere.

Vom realiza pistele de bicicletă pe următoarele artere: Bd. București, Bd. Unirii, Bd. Independenței, Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi, Str Vâlcele, Str. Anghel Saligny, Str. 1 Decembrie 1918, Str. Brăilei, Str. Longinescu, Str. Bârsei, Str. Bicaz, Str. Odobești, Str. Mărășești, Calea Moldovei, Calea Munteniei, Bd. Gării, Bd. Republicii, Maior Ghe Pastia, Unirea Principatelor, Ana Ipătescu.

Vom monitoriza video un număr de 30 de intersecții și treceri de pietoni, dar și toate ieșirile din Municipiul Focșani. Estimăm că un sfert din populația Focșaniului va folosi bicicleta, ca principal mijloc de transport!

Mijloace alternative de transport pentru Focșani

285 biciclete în sistem bike-sharing;

36 autobuze electrice cu stațiile de încărcare aferente;

Stații de așteptare inteligente cu panouri fotovoltaice;

E-ticketing – bilete transport comun/bicicletă/TAXI;

Semafoare SMART cu prioritate pentru autobuze;

9 stații electrice de încărcare în Municipiul Focșani;

Management inteligent al traficului;

Știm ce trebuie făcut și avem proiecte de 118 milioane Euro ca să facem din Focșani casa noastră!

Misăilă pune banii europeni la treabă! Panouri fotovoltaice și becuri led pentru iluminatul stradal

Sistemul de iluminat public de pe 16 artere principale de circulație va fi reabilitat cu fonduri europene în cadrul proiectului ”Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public”, în sumă de 19,7 milioane lei. Vom utiliza energii regenerabile și corpuri de iluminat Eco. Vom reabilita iluminatul de pe străzile: Bd. București, Bd. Unirii, Bd. Independenței, str. Cuza Vodă, str. Bucegi, str. Vâlcele, str. Anghel Saligny, str. 1 Decembrie, str. Brăilei, str. Longinescu, str. Bârsei, str. Bicaz, str. Odobești, str. Mărășești, Calea Moldovei, Calea Munteniei.

Cu bani europeni vom face următoarele lucrări:

realizarea unei rețele electrice de 35,61 Km;

instalarea a 66 panouri fotovoltaice;

înlocuirea a minim 1.056 stâlpi;

instalarea a 1.123 corpuri de iluminat cu LED;

punerea în funcțiune a sistemului de telemanagement al Sistemului de Iluminat Public.

Contractul de finanţare a fost semnat ȋn noiembrie 2019, iar ȋn prezent se desfăşoară procedurile de achiziţii ale contractelor din cadrul proiectului.

Misăilă reabilitează Parcul ”Nicolae Bălcescu”

Misăilă chiar face lucruri bune pentru focșăneni! A arătat că are viziunea de a face din Focșani un oraș modern și verde! În primăvara acestui an a finalizat procesul de reabilitare a aleilor și zonelor verzi din Grădina Publică. Aleile de acces au fost pavate cu plăci de piatră naturală și au fost montate bănci noi. Spațiile verzi au fost replantate cu gazon, iar chioșcurile din parc au fost reabilitate.

Tot în această primăvară, Misăilă a semnat un contract de 12 milioane lei pentru reabilitarea Parcului Bălcescu! Misăilă este primul primar care, după ani de zile, transformă parcul într-un un loc de atracție pentru vârstnici, tineri și iubitorii de animale. În parcul ”Nicolae Bălcescu” va fi amenajat un nou loc de joacă pentru copii, pe aleea care leagă str.Timiș de centrul Parcului și se va reabilita zona dedicată pasionaților de skate și role. Se va realiza și un spațiu destinat iubitorilor de animale. Parcul va oferi și mai multă răcoare vara pentru că vor fi construite și câteva fântâni arteziene. Cea mai mare dintre acestea, îngrădită de un labirint verde, va fi amenajată în centrul parcului, cu joc de apă și lumini. Alte asemenea fântâni arteziene vor fi amplasate pe aleea principală dinspre strada Republicii. Se va păstra zona dedicată șahiștilor și se va construi și un amfiteatru. Pe marginea aleilor vor fi montate bănci, coșuri de gunoi și patru cișmele cu apă potabilă. În total vor fi reamenajați 14.133 mp de zonă verde, cu sistem de irigat cu aspersoare automate de tip pop-up și se vor planta 129 copaci.

Misăilă reabilitează și Piațeta ”Teatru”

Candidatul PSD, actualul Primar al Municipiului Focșani, a pus în valoare Piațeta Balada, o zonă distrusă de vreme și vremuri! A transformat-o într-un loc de promenadă, evenimente dar și într-o atracție turistică, odată cu montarea unor panouri de informare. De asemenea, a demarat și proiectele de reabilitare a Piațetei Teatrului ”Maior Ghe. Pastia” și a Piațetei Magazinului Milcov.

Nu ne oprim aici! Continuăm!

Articol executat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PSD filiala Vrancea; CUI mandatar financiar 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?