Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Post călduț la Protecția Mediului pentru un fost consilier județean PNL, susținător al lui Liviu Macovei – fost liberal, fost USR-ist, fost independent, din nou liberal

Fostul consilier județean PNL, Paul Emil Ciubotaru a fost numit în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Numirea în funcție a avut loc în data de 20 august, la trei zile după ce PNL și-a depus candidaturile la alegerile locale pentru Primăria Focșani. Surse din PNL spun că cele două evenimente sunt legate între ele printr-o negociere care a avut loc între tabăra fostului candidat independent Liviu Macovei și deputatul liberal Ion Ștefan „Grindă”. Revenirea lui Liviu Macovei în PNL și renunțarea la candidatura pentru Primăria Focșani ar fi fost condiționate de câteva funcții bine retribuite pentru cei care l-au ajutat să facă un joc fals de opoziție la liberalii focșăneni în ultimele luni. Astfel ar fi explicată numirea lui Paul Ciubotaru la conducerea APM, dar și regăsirea pe listele de candidați la Consiliul Județean a lui Cristi Bălosu, cel care fusese la un moment dat exclus din PNL.

Parte a acestei tranzacții ar fi și nominalizarea lui Liviu Macovei la viitoarele alegeri parlamentare, improbabilă după ce Ion Ștefan va pierde cursa pentru Primăria Focșani. Observatorii acestor permutări din PNL spun că acestea ar fi fost pregătite din timp, iar Liviu Macovei ar fi doar marioneta unor persoane preocupate de funcții. Acestea ar fi realizat strategia prin care Macovei să părăsească PNL, chipurile pentru că nu i-au acceptat candidatura la Primăria Focșani și să vândă povestea candidatului independent. Scopul ar fi fost acumularea unor procente artificiale în sondajele de opinie, care să le ofere material de negociere la alegerile locale din acest an.

O metodă simplă: prin atacurile la adresa PNL se urmărea scăderea în sondaje a partidului și iluzia că aceste procente s-au dus la Macovei. Astfel poate fi explicată insistența taberei lui Liviu Macovei pentru o candidatură independentă, în condițiile în care toate sondaje de opinie arătau că nu are nicio șansă să câștige, iar PNL nu vrea să renunțe la candidatul propriu. A urmat negocierea pentru candidaturile la alegerile locale și tranzacționarea procentelor din sondaje. Așa cum arată comentariile și postările pe facebook, Paul Ciubotaru a început să îl laude pe Ion Ștefan, să calculeze procentele care le-ar asigura câștigarea Primăriei. În paralel au început atacurile la adresa USR, care au ales să meargă singuri în competiția electorală după eșecul negocierilor cu tabăra lui Ion Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?