Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

FOTO: Adio, bac… bun venit promovare!

Ieri s-a încheiat cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an. În Vrancea, din cei 379 de candidați înscriși la proba la alegere a profilului și a specializării s-au prezentat doar 285, astfel că cei 94 de candidați absenți mai au șansa să promoveze examenul maturității abia anul viitor. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea, niciun candidat nu a avut temperatură peste 37,3ºC, și nici nu au fost semnalate tentative de fraudă. Din cei 657 de candidați care s-au înscris în sesiunea august-septembrie 2020, 285 sunt din promoțiile anterioare. Mulți dintre ei sunt fie angajați și speră să obțină promovarea după ce vor avea diploma de bacalaureat, fie nu au reușit încă să găsească un loc bun de muncă și au realizat că au nevoie de acestă diplomă.

Emoțiile examenului au trecut de mult pentru candidații care nu sunt nici la prima, nici la a doua sesiune a bacalaureatului. Mulți dintre ai au și uitat de când tot încearcă să promoveze acest examen. „Fără număr. Cred că sunt patru ani de când mă chinui cu Biologia. Nu a fost să fie. Acum deja e la noroc. Sincer, nici n-am avut timp să învăț, am fost la mare. Dar mă bazez pe ce am în cap‟, spune mai mult în glumă un candidat care a ieșit din sala de examen.

Nu este singurul care și-a încercat norocul de mai multe ori. „Cred că e a patra sau a cincea oară când dau bac-ul. Am terminat în 2017, aici la „Valeriu D. Cotea‟, Industrie Alimentară. Am luat la toate trei note de trecere, dar a trebuit să ridic pentru că nu mi-a ieșit media. Sunt deja în cadrul Armatei și vreau să avansez, de asta îmi trebuie bac-ul. La mate m-am chinuit mult. Acum am dat doar la Biologie și, față de sesiunea trecută, mi s-au părut mai grele subiectele, dar sper să fie bine. Mi s-a părut super treaba asta cu codul, cred că trebuia de la început să procedeze așa; dacă te faci de râs, măcar să știi doar tu. Nu prea am avut timp să învăț pentru că am fost cu munca, noi și pe timpul pandemiei am lucrat și am fost solicitați mai mereu, și acum este aceeași treabă‟, spune Alin Bulimej.

Oana Năstase estecandidată la bacalaureat pentru a doua oară. „La Geografie am dat, mi s-a părut ok. Chiar a fost bine. Am dat în 2018 și acum am venit să-mi măresc media. Și în iunie au fost super ușoare subiectele, dar n-am putut eu să dau atunci. Am început o postliceală pe care o voi termina anul acesta, după vreau să mă înscriu la facultate, și am zis să fie acolo că e bun. Sper să iau un 8 sau 9 ‟, se gândește Oana Năstase.

Afișarea primelor rezultate și depunerea contestațiilor

Și de această dată, rezultatele vor fi afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, astfel că fiecare candidat a primit un cod în baza căruia își va putea afla notele. „Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie 2020 (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În același mod ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD). Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic.

          În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie 2020), vor fi comunicate și afișate sâmbătă, 5 septembrie 2020‟, se arată în comunicatul de presă trimis de IȘJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?