Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO: Metode liberale! Patroni simpatizanți PSD, „executați cu amenzi de zeci de mii de lei”; directori de instituții, amenințați cu destituirea din funcție

Oamenii de afaceri din județ au început să reclame amenințările și controalele direcționate de instituțiile publice conduse de liberali. Primarul Cristi Misăilă și deputatul Nicușor Halici au arătat că sunt mai multe cazuri în care oameni de afaceri au spus că au fost amenințați cu controale iar directorii de instituții deconcentrate au avut obiective la strângerea de semnături pentru candidații PNL, altfel erau amenințați cu destituirea. Folosesc toți directorii de deconcentrate puși în funcție în ultima perioadă să pună presiune instituțională pe mediul de afaceri, amenințând cu controale. Este extrem de grav. Sunt dovezi foarte clare. Astăzi am discutat amical cu două persoane și i-am întrebat cu ce am greșit, este democratic să susțină alt candidat dar să știu și eu ce nu am făcut. Mi-au spus foarte clar că au fost amenințați. Dacă va fi cazul voi da toate informațiile în fața organelor abilitate. Toți directorii de instituții publice deconcentrate au avut target de strângere de semnături de susținere a candidaților PNL, altfel erau amenințați cu destituirea din funcție. Am văzut foarte clar că directori care erau implicați în gestionarea stării de alertă, în loc să se ocupe de acest lucru, au închis DSP și au mers pe stradă să strângă semnături. Doamna manager a spitalului a mers să strângă semnături, a spus primarul Cristi Misăilă.

De asemenea, deputatul Nicușor Halici a arătat că sunt oameni de afaceri ale căror firme au fost sancționate cu amenzi de zeci de mii de lei în urma controalelor direcționate din ultima perioadă. „Avem mai mulți simpatizanți, unii fiind deja executați cu amenzi de zeci de mii de lei. Până acum avem trei cazuri semnalate, doar pentru că sunt membri ai PSD. Li s-a spus clar în față. Alți oameni de afaceri spun că nu se mai poate așa ceva. I-am rugat să iasă în față dar îi înțelegem și pe ei, preferă să plătească amenda decât să le ruineze afacerea. Dacă domniile lor vor avea certitudinea că trăiesc într-un stat de drept și le vor fi apărate drepturile, în cazul de față de a desfășura o afacere legală pe teritoriul României, implicit al județului Vrancea, vor ieși. Lucrurile sunt extrem de grave și se duc într-o pantă abruptă care este inversă democrației și statului de drept”, a spus deputatul Nicușor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?