Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ziua Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon‟ Focșani, uitată de conducerea PNL a unității sanitare

Cea mai mare unitate spitalicească din Vrancea, Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon‟ Focșani, ar fi trebuit să îmbrace haine de sărbătoare ieri, de ziua sfântului al cărui nume îl poartă, însă actuala conducere a trecut cu vederea acest eveniment. Singurul care a marcat așa cum se cuvine momentul a fost preotul Ion Gherman, parohul Capelei „Sfântul Pantelimon‟ aflată în incinta Spitalului Județean. Dacă în alți ani, managerul Constantin Mândrilă se implica în strângerea de donații cu care urmau să fie cumpărate alimente, pe care mai apoi să le împartă bolnavilor internați pe secții, anul acesta preotul  Ion Gherman s-a ocupat singur de acest aspect, reușind totuși să facă aproximativ 320 de pachete din banii primiți la acatiste. Din cauza pandemiei de COVID-19, pachetele nu au mai ajuns pe secțiile în care se află pacienții internați. „Duminică, la ora 17:00, am început Vecernia, Litia și Acatistul Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, protectorul Spitalului Județean Focșani, iar luni dimineață, la 8:00 am săvârșit Utrenia și Sfânta Liturghie. Am avut un sobor de șapte preoți, ne-a cântat corul «Armonia»; a fost frumos. Am făcut peste 320 de pachete. Am strâns din pomelnicele cu bănuți, pomelnicile le-am citit și cu bănuții donați am mers și am cumpărat: conserve de pește în sos tomat, brânză topită, am pus câte un ardei, o roșie, un castravecior, o chiflă, o piersică, o napolitană, cât am putut noi. Totul a fost sigilat ca să nu avem probleme cu Covidu-ul, totul l-am făcut legal.

          N-am solicitat, de data asta, ajutorul managerului spitalului. M-am descurcat cu fetele de la strană. Anii trecuți, când aveam alimente perisabile, le duceam odată cu mașina care duce mâncarea la bolnavi, dar de data asta n-am mai dus nimic în spital; și duminică, și luni am împărțit doar la lumea de aici, am dus ceva la UPU, la corturile de triaj și la cei care se aflau în curtea spitalului. N-am mai intrat în spital pentru că nu aveam voie, ca să intri în spital trebuie să semnezi o fișă, un protocol și n-am avut nici voluntari. Cei care au decedat au fost pomeniți, am făcut parastas ca în fiecare an. A fost totul bine‟, a spus preotul Ion Gherman.

          Se pare că managerul impus de PNL – stomatologul de la Păunești, Codruța Neagu, rudă a prefectului liberal Gheorghiță Berbece – are timp de lupte politice, nu și de acțiuni caritabile ori de sărbătorirea zilei unității medicale pe care o conduce vremelnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?