Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Caniculă și disconfort termic în Vrancea; ploi torențiale, vijelii și grindină în zonele de deal și munte

Meteorologii au emis, duminică, o nouă atenționare de cod galben de ploi torențiale pentru mai multe județe. În Vrancea, în schimb, vremea va fi călduroasă, iar indicele de confort temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 26 iulie, ora 23:00 – 27 iulie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului;

În intervalul menționat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi în special în cele nordice, centrale, precum și la deal și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp. 

Notă: În regiunile estice și sud-estice, în cursul după-amiezilor de duminică (26 iulie) și luni (27 iulie), vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat și local indicele de confort temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

sursă text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?