Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

FOTO: Primarul comunei Cîmpuri, Costel Mateiu, și o altă persoană, morți într-un accident la ieșirea din Focșani spre Bolotești

Primarul comunei Cîmpuri, Costel Mateiu, în vârstă de 51 de ani, a murit într-un accident produs miercuri seară, în jurul orei 19.25, pe DN2D KM 5 +750 m. De asemenea, o altă persoană a decedat. Pe fondul unui carosabil umed, un autoturism care se deplasa dinspre Focșani către Bolotești, ajuns în curbă, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu o autoutilitară care transporta lemne, în care se afla primarul. Trei persoane au fost transportate la spital, dintre care una în stare de inconștiență.

La fața locului au intervenit pompierii cu ambulanțe SMURD, dar și ambulanțe de la SAJ Vrancea. Traficul a fost întrerupt pentru efectuarea cercetărilor la fața locului, timp de aproximativ o oră. La locul accidentului a fost adusă și automacaraua de la Detașamentul de Pompieri Focșani pentru degajarea carosabilului.

„Miercuri, 22 iulie, în jurul orei 19:25, un apel primit la numărul unic de urgență 112 anunța despre producerea unui accident rutier pe DN 2D la ieșirea din localitatea Focșani spre Bolotești, în care au fost implicate un autocamion și un autoturism. La fața locului s-au deplasat de urgență 4 echipaje ale I.S.U Vrancea, cu o autospecială de intervenție, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, o ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Vidra și 2 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

În urma evenimentului au rezultat 5 victime de sex masculin, dintre care 2 victime decedate, 2 victime conștiente și 1 victimă inconștientă. Echipajul de descarcerare a acționat pentru extragerea a 4 victime (1 din autocamion și 3 din autoturism), iar paramedicii, împreună cu echipajele medicale, au acordat primul ajutor calificat la fața locului victimelor ce prezentau semne vitale. Ulterior, echipajul SMURD a preluat un pacient conștient, în vârstă de 18 ani, cu multiple traumatisme și fracturi, pe care l-au transportat la U.P.U Focșani. Celelalte 2 victime au fost preluate de echipajele SAJ. La locul intervenției, după finalizarea acțiunii, s-a deplasat o automacara din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, pentru eliberare părții carosabile”, arată Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea. 

Costel Mateiu era primar al comunei Cîmpuri din 2012. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a transmis miercuri seară un mesaj de condoleanțe: „Cu regret ne luăm la revedere, astăzi, de la colegul și prietenul nostru, Costel Mateiu, primarul comunei Cîmpuri, plecat nevinovat, atât de devreme dintre noi, ca urmare a unui accident produs în această seară pe DN2D. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să te aibă în pază, prieten drag!”

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiilor victimelor! Dumnezeu să-i odihnească!

Tot ieri, în jurul orei 14:00, a avut loc un accident rutier pe DN 2 (E 85), pe raza localităţii Călimăneşti. Conform ISU Vrancea, în urma impactului dintre două autovehicule au rezultat trei victime, dintre care una rămasă încarcerată. Echipajul de descarcerare a acționat pentru extragerea victimei, un barbat în stare inconștientă, care prezenta multiple traumatisme şi fracturi. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat la faţa locului victimelor rezultate din accident, iar ulterior au preluat un pacient cu traumatism la bazin, pe care l-au transportat la U.P.U. Focşani. Celelalte două victime, printre care şi cea rănită grav, au fost preluate și transportate la spital de echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea. Conform polițiștilor, o autoutilitară a intrat în coliziune cu o autospecială care efectua lucrări pe marginea părții carosabile. Și în acest caz, traficul a fost blocat o perioadă de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?