Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

COD GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină! HARTA județelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat la ora 10.00, că o mare parte din județele ţării, printre care și Vrancea, se vor afla miercuri sub o atențioare meteo COD GALBEN  de instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 12:00 – 22:00, în regiunile intra-carpatice, la deal şi la munte, se vor semnala averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

De asemenea, cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 30 – 35 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 iulie, ora 10:00 – 22 iulie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

      În intervalul menționat, la munte, în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și local în Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.
      Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mici.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 22 iulie, ora 23:00 – 24 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului;

      În intervalul menționat, în centrul teritoriului, apoi și în sud-vest, la deal și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.
      Notă: Până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.

sursă hartă și text: meteoromania.ro 

foto: activenews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?