Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: Un nou pas spre construirea noului spital județean din Focșani

Consiliul Județean Vrancea a anunțat că sunt continuate demersurile pentru construirea noului spital județean! Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a pus bazele acestei investiții pornind de la identificarea și aducerea în patrimoniul județului a 18 hectare de teren și continuând cu întocmirea documentației tehnice. Ulterior realizării studiilor de prefezabilitate și fezabilitate a noului spital urmează: întocmirea proiectului tehnic, emiterea autorizației de construire și construirea și dotarea efectivă.

,,Comisia tehnică ce gestionează realizarea studiului de prefezabilitate necesar construirii noului spital județean s-a întâlnit astăzi la sediul Consiliului Județean pentru a finaliza ultimele detalii, urmând ca în scurt timp să fie supus aprobării plenului CJ Vrancea. Studiul de prefezabilitate reprezintă documentația care cuprinde datele tehnice și economice prin care autoritatea contractantă fundamentează necesitatea și oportunitatea realizării unei investiții”, se arată într-un anunț al Consiliului Județean Vrancea.

În luna martie a.c., președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat contractul de servicii pentru elaborarea studiului de prefezabilitate și a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ,,Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani – judeţul Vrancea”. Studiul de prefezabilitate și studiul de fezabilitate vor fi realizate de Asocierea POPAESCU & CO SRL – STUDIOSQM SRL – API ARHITEKTI D.O.O. SLOVENIA prin lider de asociere S.C. POPAESCU & CO SRL. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 1,3 milioane de euro. Firma a pregătit și un material video în care se poate vedea cum va arăta noul spital județean.

Noul spital județean va avea o suprafață de totală de aproximativ 74.000 de metri pătrați, cu o capacitate de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, bloc universitar, sector de specializare modern cu secții din aproape toate domeniile și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport, având un cost estimat de aproximativ 350 de milioane de euro.

De reținut că administrația județeană, sub directa coordonare a președintelui Marian Oprișan, continuă și proiectele de modernizare și dotare cu aparatură medicală de ultimă generație a actualului Spital Județean. „Vrâncenii merită servicii de calitate! Pentru mine reprezintă o prioritate construirea unui nou spital județean, dar până când acesta va deveni funcțional, trebuie știut faptul că actualul spital județean a primit aparatură cum nu a mai primit niciun spital județean din România”, a afirmat președintele Marian Oprișan. Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” a fost dotat până în acest moment cu aparatură modernă, de înaltă performanță, de circa 80 milioane lei, iar toate cele 10 săli de operație sunt reabilitate și dotate la standarde europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?