Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO! Grindina a făcut ravagii la Dumitrești

Trei avertizări meteo, cod roșu, portocaliu și galben, au fost emise ieri pentru județul Vrancea. Codul portocaliu a avut în vedere zece localități de munte: Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Reghiu, Nistorești, Paltin, Paulești, Năruja, Valea Sării și Spulber.

Alte șapte localități din Vrancea s-au aflat ieri sub COD ROȘU de furtună și grindină. La Dumitrești, Nereju, Gura Caliței, Poiana Cristei, Chiojdeni, Vintileasca și Jitia, s-au anunțat ploi torențiale, ce pot cumula până la 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină de dimensiuni medii și mari.

Imediat după ora amiezii, fenomenele extreme prognozate nu au întârziat să apară, astfel că vijeliile însoţite de ploi torențiale și grindină au lovit mai multe dintre localităţile vizate.

La Poienița și Lăstuni, localități ale comunei Dumitrești, curțile și grădinile au fost acoperite de gheață.
„La Lastuni, pentru a doua oară a bătut piatra astăzi!”, mărturisea ieri un localnic, la o postare, pe pagina Monitorul de Vrancea.
În plus, ploile torențiale din zonele de deal și munte au determinat creșterea imediată a debitelor râurilor, fapt ce a dus la emiterea unui COD ROȘU de inundații pe râurile mici ale județului.

Meteorologii spun că astfel de fenomene extreme vor mai fi prezente, pe parcursul lunii iulie. Pentru moment, un lucru bun e faptul că a dispărut canicula și temperaturile au revenit la normal.

imagini: Mitică Roșca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?