Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654

Baschet – Focșănenii pregătesc participarea la turneul final U 18 și campionatul Ligii Naționale!

Site-ul United Hoops România, specializat în baschet național și internațional, are două postări foarte recente referitoare la formațiile CSM Focșani 2007. O bună parte dintre informațiile pe care le publică sunt cunoscute focșănenilor iubitori ai acestui sport, dar foarte importante sunt aprecierile pe care autorul postărilor le face: Focșaniul este un oraș ”cu importanță pentru jocul cu mingea la coș din țara noastră”, care a ”oferit jucători la loturile naționale de juniori și seniori: Octavian Popa Calotă, Cătălin Petrișor, Bogdan Țibîrnă, Lucian Țibîrnă, Alin Olaru, Andrei  Neguroiu, Vasile Pîrvu Vasile, Radu Vîrnă, David Antonescu”. Este o dovadă a recunoașterii naționale a rezultatelor unei remarcabile școli de baschet începută de regretatul profesor Mircea Petrișor și continuată împreună cu un alt reputat profesor și antrenor, Petruț Mihai, cel care se ocupă și în prezent de echipele de seniori și juniori ale Focșaniului, care s-au ilustrat prin performanțe remarcabile.

Juniorii, performanțe de vârf!

Au fost mai întâi medaliile juniorilor  relevate și de United Hoops România – de două argint național la U20, de două ori argint la U 18, un argint la U 14, un argint la ONSȘ licee, o medalie de bronz la ONSȘ licee, un titlu de campioană la ONSȘ gimnazii, ca și ”numeroasele clasări pe locuri 5-8 în turnee finale ale campionatelor naționale de juniori”. Palmaresul internațional al juniorilor este, de asemenea, impresionant: locul 1 la turneul  internațional U14 de la Wanze, în Belgia, locul 1 la turneul internațional U16 de la Ludwisburg, în Germania, locul 1 la turneul internațional U15 de la Talin, în Estonia, locul 1 la Turneul internațional U16 de la Chișinău, locul 5, la turneu internațional U14 de la Lahti, în Finlanda, locul 4 și locul 2 la turneele internaționale U16 de la Atena, în Grecia, locul 1 la turneul internațional U14 de la Barcelona, în Spania.

Practic, toate aceste performanțe internaționale aparțin actualei generații de juniori U 18 care va juca în acesată vară la turneul final al campionatului național, în care antrenorii Petruț Mihai și Florin Munteanu vor conta pe Denis Miron, căpitanul echipei, David Antonescu, mezinul și internaționalul U 16 al echipei, Theodor Crăciun, Alexandru Bratosin, Alexandru Duță, Rareș Cristea, Dragoș Cristea, Cristian Bîra,  Valeriu Dima, Andrei Brumaru, Alexandru Brumaru, Mario Balaban, Denis Nacu, Albert Miheci. Șapte dintre aceși talentați jucători au evoluat și în Liga Națională pentru seniorii CSM 2007: Denis Miron, David Antonescu, Theodor Crăciun, Alexandru Bratosin, Alexandru Duță, Rareș Cristea, Dragoș Cristea și vor constitui și pentru viitoarea competiție a seniorilor o foarte  importantă resursă pentru CSM 2007. În aceasă perioadă tinerii baschetbaliști focșăneni se antrenează pentru turneul final U 18. Au început pregătirea la Focșani, au continuat-o în cantonament la mare și la Gheorgheni – de unde s-au întors la sfârșitul spătămânii trecute – și o vor finaliza tot al Focșani, astfel încât să aibă o prestație de cea mai bună calitate la turneul final.

Este structurat lotul pentru Liga Națională  

În același timp, antrenorul Petruț Mihai are în vedere structurarea lotului echipei de seniori care va juca într-o Ligă Națională organizată într-un format nou și în care focșănenii vor întâlni tot ce are mai valoros baschetul masculin din România. O companie de asemenea calibru presupune ca și CSM Focșani 2007 să se prezinte în competiție cu o formație puternică. Profesorul Petruț Mihai a asigurat până acum pentru formația pe care o antrenează serviciile valorosului baschetbalist american Robert Alan Sampson, care vine din Muntenegru, țară cu un baschet foarte valoros, și se află în discuții avansate cu alți doi jucători străini, de foarte bună calitate. United Hoops mai anunță că echipa focșăneană intenționează să legitimize alți doi jucători străini – în total cinci – ca și trei baschetbaliști autohtoni mai experimentați, pentru viitorul sezon.

          Baschetul are la Focșani un loc deosebit, remarcat și de un important – și bine informat – site de specialitate și o susținere consistentă din partea Primăriei Focșani, a primarului Cristi Valentin Misăilă. Ceea ce nu poate decât să-i bucure pe focșănenii cărora le place acest frumos și spectaculos sport, pe care l-au putut – și îl vor putea urmări în continuare în direct, în toată splendoarea, în Sala Polivalentă!  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?