Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Astăzi începe sesiunea specială a Evaluării Naționale. Vrancea are doi candidați

Astăzi, doi elevi din Vrancea, care nu s-au putut prezenta la prima sesiune a examenului de Evaluare Națională, vor susține proba scrisă la Limba și literatura română, în cadrul etapei speciale. Este o măsură prin care absolvenții de gimnaziu care au ratat prima sesiune, fie din cauza termometrului care a indicat o temperatură mai mare de 37,3°, fie din alte motive familiale sau medicale, au șansa de a se pregăti pentru admiterea la liceu.

Centrul de examinare: Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Focșani

Prima probă scrisă începe astăzi, 29 iunie, la ora 09:00; cei doi elevi având la dispoziție două ore pentru a rezolvă subiectele la Limba și literatura română. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Focșani a fost aleasă drept centru de examinare. Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12:00 în centrul de examen. Și de această dată, notele obținute vor putea fi aflate în baza unui cod unic.

Conform ISJ Vrancea, contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie – 2 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial”, se mai arată în comunicatul de presă trimis de ISJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?