Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

FOTO! Un urs ieșit în întâmpinarea șoferilor, în apropiere de Ojdula

A porni la drum pe DN 2D, în aceste zile însorite de vară, înseamnă nu doar verde, aer curat, natură, ci și șanse foarte mari de a te întâlni pe traseu cu… ursul. Așa s-a întâmplat și în cazul acestui exemplar de urs, extrem de frumos și fotogenic, care aproape că stă să fie fotografiat. A fost surprins zilele trecute de o cititoare a ziarului nostru, în apropiere de Ojdula. Da, este deja un fapt banal, urșii apar aproape zilnic pe acest drum care străbate pădurea, între Lepșa și Ojdula. Și nu doar că apar, dar au devenit, la prima vedere, destul de prietenoși. În căutare de hrană, urșii ies din pădure la stradă, spre bucuria turiștilor sau a șoferilor care nu ezită să îi fotografieze sau chiar să le arunce alimente, lucru total greșit, după cum spun specialiștii.

Salvamontiștii vrânceni au semnalat prezența unor exemplare de urs în urmă cu câteva zile, în zona Cheilor Tișiței dar și a drumului național din Lepșa. „Pentru evitarea oricăror incidente vă recomandăm să nu părăsiți potecile marcate, să nu lăsați alimente sau gunoaie în urmă, țineți câinii în lesă și cel mai important să vă faceți simțită prezența cu un fluier sau alt mijloc de a produce zgomot, mai ales în zonele împădurite cu vizibilitate scăzută. Ursul evită întâlnirea cu omul dar este imprevizibil atunci când este surprins de aceea oferiți-i timpul necesar să vă ocolească“ au fost recomandările salvamontiștilor pentru cei care pornesc în drumeție la Cheile Tișiței.

La începutul lunii iunie, doi pui de urs au fost găsiți pe terenul din spatele școlii din Vintileasca. Rămași singuri, puii hoinăreau, cel mai probabil, în căutare de hrană. Animalele au fost preluate de paznicul fondului de vânătoare și închise temporar într-un hambar. Apoi au fost chemați cei de la organizația ACDB, care i-au preluat și i-au predat Centrului de reabilitate a puilor de urs orfani, de la Bălan, Harghita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?