Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Gazele nu se ieftinesc odată cu liberalizarea, așa cum zicea PNL

Partidul Social Democrat, principalul partid de opoziție avertizează că gazele naturale nu se vor ieftini, așa cum susțin liberalii. Reprezentanții PSD susțin că toate măsurile luate de PNL în domeniul energiei au dus la îngrășarea profiturilor corporațiilor din energie, în dauna facturilor plătite de cetățeni.

„PNL a amorsat o bombă socială care va exploda la finalul anului: gazele au fost liberalizate în plină vară când nu e consum, iar energia electrică va fi liberalizată după alegerile parlamentare – prețurile vor crește masiv la finalul lunii decembrie, după alegeri!” afirmă social democrații. Ei mai spun că ministrul liberal al economiei i-a păcălit pe români când a dat asigurări publice că odată cu liberalizarea de la 1 iulie, oamenii vor plăti mai puțin, cu 10-15% prețul gazelor. Avertismentul PSD vine în contextul în care marii distribuitori de gaz, EON și ENGIE au anunțat oficial că NU ieftinesc gazele de la 1 Iulie când intră-n vigoare noile contracte cu consumatorii. Aceștia susțin că piața nu le permite reduceri de preț deși ei cumpără gazul de la producători la prețuri mult mai mici decât înainte.

Social democrații susțin că se întâmplă exact ceea ce ei au prezis: liberalizarea gazelor nu va înseamna prețuri mai mici pentru consumatorii români, ci profituri mai mari pentru multinaționalele distribuitoare, care beneficiază de conjunctura prețurilor mici ale producătorilor. PSD acuză PNL că nici măcar nu a făcut demersurile necesare pentru definirea consumatorului vulnerabil, deși era imperativ ca obligație europeană asumată și promisă încă de la abrogarea OUG. 114.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?