Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Competiția de discursuri online pentru elevi – “Let’s talk about YOU(th)!” la prima ediție, desfășurată online

În perioada mai-iunie 2020, Expert Forum a organizat în parteneriat cu licee și școli gimnaziale din mai multe orașe din țară, Focșani, Buzău, Bălan (jud. Harghita), Videle (jud. Teleorman), Slobozia, București, Ploiești și Târgoviște, trei competiții de discursuri online pentru liceeni și elevi de gimnaziu “Let’s talk about YOU(th)!”/”Să vorbim despre TINE(ri)!”

Competiția “Let’s talk about YOU(th)!” este o platformă gândită pentru a face auzită vocea tinerilor pe probleme de importanță pentru ei, dar și pentru societate în general. Expert Forum își propune astfel să îi sprijine pe tineri în înțelegerea acestor probleme, dar mai ales în căutarea unor soluții cu focus pe contribuția lor.

Peste 100 de liceeni și elevi de gimnaziu, cu vârste între 11-18 ani, au participat în această competiție al cărei scop a fost ca aceștia să susțină un discurs de 3 minute despre o problemă importantă pentru ei și pentru comunitatea lor (școala, orașul, România sau chiar întreaga lume). Discursurile au fost înregistrate de către participanți și postate online pentru a fi jurizate.

Printre temele abordate s-au numărat subiecte precum discriminarea, sărăcia, bullying-ul, anxietatea socială în rândul tinerilor, poluarea, necesitatea educației sexuale în școli sau protecția animalelor.

Tinerii au participat inițial la un atelier online de pregătire a discursului în cadrul căruia au învățat cum se structurează un discurs, cum documentează tema aleasă, cum se feresc de informațiile false (fake news), dar și cum livrezi cu success și pricepere un discurs bun.

Cele mai bune discursuri au fost premiate luni într-o festivitate online, sustinută pe platforma ZOOM. Acest lucru a fost posibil datorită sprijinului oferit de către Black Sea Trust for Regional Cooperation, un program al German Marshall Fund în România.

Expert Forum intenționează să continue proiectul și să extindă proiectul în alte orașe și școli din România.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?