Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

13 persoane infectate cu COVID-19 la Centrul „Sfânta Maria” din Golești, unde sunt internați tineri bolnavi HIV

La centrul de tip familial „Sfânta Maria” din Golești, acolo unde se află internați tineri bolnavi HIV, au fost depistate 13 persoane infectate cu virusul SARS-Cov-2, atât beneficiari, cât și angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea.

Din cei 14 beneficiari ai Centrului „Sfânta Maria”de la Goleși, opt au fost depistați pozitiv la infecția cu noul coronavirus, fiind internați la Spitalul Municipal Adjud. Virusul i-a „atacat” și pe cinci din cei 14 angajați ai centrului. Angajații infectați se află internați la Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Atât beneficiarii, cât și cei care îi aveau în grijă, sunt asimptomatici.

Reprezentanții DGASPC Vrancea spun că au fost respectate toate procedurile de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2, însă ar putea fi vorba despre un angajat asimptomatic care ar fi răspândit virusul în interiorul centrului de la Golești. „Este vorba de opt beneficiari și cinci angajați, din care unei persoane, între timp, i-au ieșit două teste negative, ultimul fiind primit în cursul zilei de astăzi, și cel mai probabil urmează să fie externată. Bănuim că ar fi vorba despre un angajat asimptomatic care a transmis și celorlalți, pentru că acest centru este închis de pe data de 10 martie, de atunci beneficiarii nu au ieșit, iar personalul a lucrat în ture consecutive a câte două săptămâni. Au fost respectate absolut toate procedurile, prin urmare, cel mai probabil, aceasta ar putea fi: un angajat asimptomatic. La momentul testării, doar acești opt beneficiari sunt pozitivi și sunt internați la Spitalul Municipal Adjud. Oricum, în toată această perioadă, atât intrările, cât și ieșirile au fost restricționate”, a spus Adina Lăscan, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?