Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Nu ai studiile necesare, dar preamărești PNL-ul și pe Grindă? Ești angajată la DSP Vrancea!

Pe cine angajează Direcția de Sănătate Publică Vrancea pe posturi din deja celebrul compartiment de evaluare și promovare a sănătății? Un consilier local PNL de la Mărășești, Mihaela Beatrice Baclov sau o liberală din Focșani, Alexandra Mazilu figurează pe lista celor cinci persoane angajate pe repede înainte în cadrul DSP Vrancea.

Șefii liberali din DSP Vrancea au organizat un simulacru de selecție a dosarelor pentru angajarea a cinci persoane la compartimentul de evaluare și promovare a sănătății. În ciuda specificului acestui compartiment, niciuna dintre condițiile impuse de DSP pentru candidații la aceste cinci posturi nu făcea referire la vreo pregătire medicală. Era suficient să fii absolvent de liceu sau absolvent al oricărei facultăți pentru a fi angajat pe post.

Oficial, anunțul de angajare a fost postat în data de 12 mai, termenul limită pentru depunerea dosarelor fiind 13 mai, ora 14. Pentru cele trei posturi de referent cu studii superioare au fost trei dosare depuse, respectiv Mihaela Beatrice Baclov, Bogdănel Nicolae Buharu și Alina Florina Ciocoiu. Pentru cele două posturi de referent debutant cu studii medii au fost trei dosare, fiind admise cele depuse de Alexandra Mirela Mazilu și Gabriela Cristina Moldoveanu. De menționat că, pe lângă cele două liberale menționate anterior, un alt candidat admis pe postul de la DSP a dorit și un post la Spitalul Județean din Focșani, însă nu a fost admis pentru că nu avea studiile economice de care avea nevoie pentru postul respectiv.

Informațiile despre cele două liberale au circulat de mai multă vreme în spațiul public, fiind numeroase postări pe pagini de facebook referitor la atribuțiile pe care le au în cadrul DSP. Oamenii reclamau că cele două, deși nu erau angajate și figurau doar ca voluntare, făceau diverse activități pe care nu aveau dreptul să le facă, precum munca de secretariat, unde aveau acces la documentele interne ale DSP Vrancea. Însă nimic nu a contat pentru directorii PNL din DSP.

De altfel, ce așteptări să ai atunci când ministrul liberal al Sănătății numește un medic stomatolog pe o funcție de director adjunct al DSP, unde trebuia numit doar un medic epidemiolog sau de sănătate publică, cu atât mai mult în timpul unei pandemii?!

Mai mult, numirile celor cinci persoane au loc în Compartimentul de evaluare și promovare a sănătății. Printre atribuțiile acestui compartiment, conform Regulamentului de organizare și funcționare al DSP, se află monitorizarea şi coordonarea programelor de sănătate publică în domeniul bolilor netransmisibile, analiza și evaluarea indicatorilor de morbiditate şi mortalitate legaţi de evoluţia bolilor netransmisibile în judeţ şi evoluţia acestora la populaţia din teritoriu, etc.. Mai mult, acest compartiment se subordonează metodologic Institutului Naţional de Sănătate Publică, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Promovare a Stării de Sănătate şi structurile sale de specialitate din centrele regionale de sănătate publică. Ori, pentru acest compartiment se prevede clar că, dacă au deficit de personal, pot fi cumulate cu alte structuri, însă cu obligația de a fi minim un medic pentru fiecare structură. Altfel spus, este nevoie de specialiști care să se ocupe de evaluarea și promovarea sănătății publice într-un județ.

Este același Compartiment unde a fost angajat Silviu Stanciu, noul purtător de cuvânt al instituției, cel care a asigurat filmarea conferințelor PNL Vrancea. Aceasta deși postul de purtător de cuvânt nu aparține compartimentului unde a fost angajat Silviu Stanciu, ci celui de relații publice. De altfel, conform aceluiași Regulament, compartimentul relaţii cu publicul este cel care are ca atribuție colaborarea cu structura de specialitate a Ministerului Sănătăţii în realizarea obiectivelor de comunicare prin mass-media ori prin mijloacele proprii ale direcţiei de sănătate publică judeţene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?