Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

FOTO: Doamne, ocrotește-i pe români! Nicu Tănase, care striga „Udrea președinte”, șef la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Sunt vremuri când râzi și vremuri când plângi. Trăim, buni conaționali, vremuri de tot plânsul, vremuri când ajungem să spunem, vorba cântecului, Doamne, ocrotește-i pe români. De parcă n-ar fi fost de ajuns coronavirusul, România este infectată cu penelism. Sporii galbeni se împrăștie peste tot, ajungând să pună stăpânire pe instituții și companii ale statului român. Cum? Prin numiri pe bază de grade de rudenie și servilism total față de șefii din PNL.

I-a venit rândul lui Nicu Tănase să ajungă, țineți-vă bine, nici mai mult nici mai puțin decât director general la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Da, ați ghicit, compania care se ocupă (sau așa ar trebui) cu autostrăzile și drumurile naționale din România.

Cine este Nicu Tănase? Probabil primul „talent” care îl „recomandă” este că e omul de casă al lui Ion Ștefan, zis Grindă, ministrul de la Dezvoltare sau, cum a spus jurnalistul Dragoș Pătraru, „Grinda de care se spânzură Dezvoltarea”.

Ce alte „recomandări” mai are Nicu Tănase? Să vedem…

Este traseist politic. A fost, prin anii 2000, vicepreședinte, apoi președinte la PNȚ-CD Vrancea. În anul 2005, pe timpul Guvernării PNL- PD, era șef la ARR Vrancea, pe filieră PD, și îi obliga pe patronii de microbuze care se ocupau cu transportul de persoane să renunțe la inscripțiile cu „Monitorul de Vrancea”. Celor care s-au opus ori au protestat li s-a găsit nod în papură, fiind verificați și controlați în mod abuziv de inspectorii ARR. Tănase a recunoscut atunci că le-a cerut transportatorilor să renunțe la autocolantele cu „Monitorul de Vrancea”, motivând că a făcut acest lucru pentru ca aceștia să încheie contracte în care să se stipuleze ca „Monitorul” să plătească o taxă pentru autocolantele lipite pe microbuze. Dar nici o lege nu prevedea că ARR are dreptul să se implice în relațiile dintre transportatorii auto și alte firme, așa că decizia lui Nicu Tănase era un abuz.

În 2007, deși PD-ul ieșise de la guvernare, rupând lanțul de iubire creat în Alianța DA, iar PNL-iștii puneau presiune și atunci pe directori să părăsească funcțiile, aceștia, printre care și Nicu Tănase, se țineau tari pe poziție. Spunea atunci: „Sunt numit prin concurs, însă nu țin cu dinții de scaun și oricum nu aveam de gînd să ies la pensie de la ARR”. 13 ani mai târziu, în 2020, a revenit totuși pe această funcție, acum din postura de șef la PNL Focșani.

Dar să păstrăm firul istoriei…

În octombrie 2007 era ales președinte la PD Focșani. În Consiliul Local Focșani el îi critica pe liberalii care nu votaseră alocarea de bani pentru Festivalul Viei și Vinului „Bachus 2007”. În cadrul unei conferințe de presă, președintele PD Focșani arăta că acest festival trebuie organizat în continuare. „Nu am înțeles atitudinea consilierilor PNL care nu au avut nici o poziție cînd s-a pus problema alocării de bani pentru festival”, afirma Nicu Tănase, precizînd că liberalii sunt mai preocupați de „mătrășirea”directorilor de instituții care sunt membri ai PD. Ce vremuri, Nicule…

În ianuarie 2008, PD și PLD au fuzionat la nivelul organizațiilor locale din Focșani și au stabilit noua conducere a filialei. Pentru funcția de președinte a PDL Focșani a fost păstrat Nicu Tănase.

În 2011, pe atunci președintele la PDL Focșani și consilier local municipal, a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție într-un dosar despre trafic de influență la autorizarea unei școli de șoferi. Nicu Tănase era inspector șef la ARR.

La începutul lui 2012, pe finalul mandatului Guvernului Ungureanu, pedelistul Nicu Tănase, în calitate de inspector șef în cadrul Autorității Rutiere Române (ARR), a mutat sediul filialei vrâncene ARR la parterul unui bloc. Spațiul respectiv era proprietatea unei societăți comerciale care aparținea familiei lui Mugurel Mălureanu, nimeni altul decât colegul de partid al lui Tănase.

A fost și președinte la PMP Vrancea, pozându-se cu afișul de campanie electorală al Elenei Udrea. În 2015 a fost demis din PMP și a intrat în PNL, nu fără să stârnească nemulțumiri în rândul liberalilor. După ce a plecat din partidul lui Băsescu, Nicu Tănase a promis că va aduce în PNL 80% din membrii PMP Vrancea, negociind pentru asta să primească o funcție în partid. La acel moment, liberalul Puiu Corneliu spunea că cei 80% înseamnă „o verișoară și o amantă”.

În 2016, directorul DJST Vrancea, Daniel Gongu, declara într-o conferință de presă că joi, 22 decembrie, într-o întâlnire care a avut loc la ora 10,30, la restaurantul Champions, consilierul local PNL Neculai Tănase i-a propus un troc ce semăna a șantaj: consilierul independent Emanuel Gongu, fratele directorului DJST Vrancea, să semneze adeziune la PNL și, în consecință, proiectul de hotărâre pentru trecerea Sălii Polivalente la Consiliul Local va fi respins cu sprijinul consilierilor liberali. „Mi-a dat termen de răspuns ora 14,30, pentru că urma să informeze la București! Pe loc i-am spus că nu pot vorbi în numele fratelui meu, dar că în proporție de 99,99 la sută Emanuel Gongu nu va semna nici o adeziune. Este independent și așa va rămâne! Familia Gongu nu este de vânzare!”, a spus ulterior conferinței de presă Daniel Gongu, directorul DJST Vrancea.

Tănase este și în prezent consilier local în Consiliul Municipal Focșani, unde s-a „remarcat” printr-o opoziție gălăgioasă și neconstructivă. Este președinte PNL Focșani și a fost recent repus șef la Agenția Vrancea a Autorității Rutiere Române (ARR).

Ajungem așadar în prezent, când traseistul politic Nicu Tănase va fi numit director general la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). El ar urma să preia această funcție în zilele următoare.

Un prieten al „Monitorului de Vrancea” ne sugera să facem o listă, cu liniuță și de la capăt, a numirilor PNL în cele șase luni de când a acaparat puterea. Este o listă foarte lungă și, din păcate, trebuie permanent actualizată cu verișoare, nepoți, cumnați, fini ai potentaților PNL. Dar nu dăm înapoi, o vom face și o vom actualiza. Ca să parafrazăm, nu pot ei numi, cât putem noi scrie.

Triste vremuri, stimați cititori, triste vremuri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?