Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Comentariile le ștergeți, dar totuși: câți angajați ai Spitalului Județean au fost confirmați pozitiv după testarea din 1-3 mai?

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a pus câinii pe presă! Daaa… Supărare mare, un lătrat de te asurzea! Concret, vorbim despre o postare de miercuri, pe pagina de Facebook a DSP Vrancea, prin care liberalii din conducerea instituției anunțau „cifrele reale de la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani”. Reale, tată, nu glumă! A! Și aceeași conducere liberală respingea „categoric informațiile apărute (…) în mass-media cu privire la o situație gravă cu care s-ar confrunta Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani, după venirea conducerii militare”. Concret, mass-media a scris că până să fie internat cu forța Mîndrilă erau 9 infectați, iar acum s-a ajuns la 99. Ei, și să vedeți distribuiri ale postării. Toată floarea cea vestită a ciumei galbene s-a pus pe răspândit sporii și pe acuzat presa cea rea.

Doar că în postare se vorbește NUMAI despre o anchetă epidemiologică la Spitalul Județean în perioada 28 aprilie – 1 mai a. c., iar „din cele 223 de persoane testate, 54 au fost identificate având COVID-19”. Luni însă, cu o poză de la sediul PNL a directorului adjunct, stomatologul liberal Dragoș Cozma, înlocuită rapid cu una pe fundal de perete, DSP postase că „specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au fost la datorie și în perioada 1 – 3 mai 2020. S-au efectuat 192 de teste și o anchetă epidemiologică la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” din Focșani, la secțiile considerate cu risc, în care s-au înregistrat mai multe cazuri de îmbolnăviri”.

Despre rezultatele acestei anchete epidemiologice nu se vorbește nimic în postarea de miercuri. Sesizând „fractura logică”, și citez astfel un clasic în viață, am postat un comentariu în care am întrebat care sunt rezultatele acestei anchete. Nu mică mi-a fost surpriza să văd că mi-a fost șters comentariul. Și nu vorbisem urât, nici măcar nu fusesem sarcastică. Aveam să constat că și alte comentarii de la această postare, comentarii care criticau activitatea DSP, fuseseră șterse. Păi cum așa, domnilor și doamnelor? E frumos să vă comportați așa cu contribuabilii? Ce aveți de ascuns?

Așadar, domnilor directori liberali de la DSP, care este rezultatul anchetei epidemiologice de la Spitalul Județean din perioada 1-3 mai? Vă întreb direct, că la cererile pe care vi le trimitem pe legea accesului la informații publice ori ne răspundeți că o să ne răspundeți ori ne trimiteți de la Ana la Caiafa.

Într-un document pe care vi l-a trimis Constantin Mîndrilă scrie că potrivit unor „informații care circulă în spațiul public, (…) laboratorul DSP Vrancea a fost infectat în perioada 1-3 mai a.c., ceea ce a dus la compromiterea probabilă a tuturor probelor”. Să fie așa ceva adevărat? N-are cum, nu-i așa?! Nu de alta, dar testele alea costă o grămadă de bani publici și nici nu prea se găsesc și vin greu. Ori pe acolo sunteți numai profesioniști, ajunși în funcții pe criterii de profesionalism, nu de limbi politice, nu? Clar!

În plus, să nu uităm întrebarea de joi la care încă nu am primit răspuns: De ce unii sunt internați, iar altora li se permite autoizolarea la domiciliu? Lui Constantin Mândrilă, care se autoizolase, i s-a impus pe 12 aprilie să se interneze deși era și este asimptomatic. De atunci stă într-un salon al secției de Boli infecțioase, fiind unul dintre cei 234 de pacienți, internați în spitalele din Focșani și Adjud, după cum a informat joi Prefectura Vrancea. Conform aceleiași informări, în Vrancea erau joi 397 de cazuri confirmate, așa că mulți dintre cei infectați nu sunt internați. De ce se întâmplă asta domnilor directori liberali de la DSP Vrancea?

Haideți, știu că puteți! Luați-l pe Silviu, cu cei două’jde mii de ani în presă, e adevărat, la paginație și fluturași sau ce mai făcea, filmări de la nunți, nici nu mai contează, faceți un brainstorming acolo, sunați niște prieteni, și veniți cu răspunsuri. Grow a pair, cum ar zice francezu’, ce dracu’! Dar de data asta nu mai trunchiați răspunsurile și nu mai ștergeți comentariile, show some cojones, hombres, că aș zice-o pe românește, dar iar mă latră cățeii castrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?