Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Asistenta șefă de la Nefrologie și soțul acesteia, primarul liberal de la Broșteni, au ieșit din izolare fără aviz epidemiologic

Pe 10 aprilie, primarul PNL de la Broșteni, Emilian Dumitriu, anunța pe pagina sa de Facebook faptul că „prin prisma serviciului soției” sale și „independent de voința” sa, autoritățile au decis că până pe 21 aprilie, toată familia, înclusiv copiii, să fie în izolare.

Fără să mai aștepte însă un aviz epidemiologic, așa cum este legal, cei doi au ieșit din izolare, ba chiar Anișoara Dumitriu, asistentă șefă la Compartimentul Nefrologie al Spitalului Județean Focșani, a mers la serviciu. Ulterior, ea a fost internată la secția de Boli Infecțioase.

Anișoara Dumitriu este acum acuzată de mai multe cadre medicale că le-a pus sănătatea în pericol pentru că a venit în data de 22 aprilie la Spitalul Județean, unde s-a întâlnit cu mai mulți colegi. Cadrele medicale au înaintat conducerii Spitalului Județean o adresă prin care solicită sesizarea organelor competente pentru cercetarea asistentei Anișoara Dumitriu pentru comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Cadrele medicale au mai cerut și dispunerea de îndată a unei anchete epidemiologice și testarea cadrelor medicale care au intrat în contact cu Anișoara Dumitriu.

Colegii acesteia afirmă, în adresa înaintată conducerii spitalului, că, atunci când s-au întâlnit, a fost întrebată dacă a primit avizul epidemiologic pentru a se putea prezenta la serviciu, răspunsul fiind negativ. Conform sursei citate, asistenta șefă ar fi relatat colegilor „că prezintă anumite simptome specifice covid: nu are miros, gust, are dureri de cap și e pe tratament cu azitromicină”. În adresă se arată că și medicul epidemiolog, dr. Diana Stoica, ar fi întrebat-o pe Anișoara Dumitriu dacă are avizul epidemiologic, răspunsul fiind și de această dată negativ. Dr. Stoica ar fi trimis-o pe asistenta șefă de la Nefrologie, pentru a fi testată, la secția de Boli Infecțioase, fiind a doua zi confirmată pozitiv Covid -19.
Sursa menționată afirmă că „prin atitudinea neglijentă și sfidătoare a doamnei Dumitriu Anișoara ne-a fost pusă în mod intenționat în pericol sănătatea”, cu atât mai mult cu cât cadrele medicale au ales să se autoizoleze față de familii de mai multe săptămâni, pentru a le proteja.
Contactată telefonic, Anișoara Dumitriu ne-a spus că a venit la Focșani în 22 aprilie, după ce s-au terminat cele 14 zile de izolare la domiciliu, pentru a obține avizul epidemiologic și acuză că nimeni nu a băgat în seamă cadrele medicale, nu s-a făcut testarea persoanelor trimise acasă după închiderea secției de Nefrologie. Anișoara Dumitriu ne-a spus că atât ea cât și colegele de la Nefrologie nu au fost testate pentru noul coronavirus deoarece au fost considerate asimptomatice. Practic a stat închisă în casă două săptămâni fără să fie testată. A fost testată abia după internarea la Secția de Infecțioase. „Cât am fost în autoizolare la domciliu nu ne-a spus nimeni ce trebuie să facem, care sunt procedurile, nu ne-a sunat nimeni. Am sunat medicul epidemiolog dar nu mi-a răspuns. Pe 22 aprilie se terminase izolarea, nu eram nici în concediu medical. Am sunat șefii ierarhici și trebuia să vin pentru a discuta cu cineva și a stabili ce se întâmplă. Am vrut să facem testarea pentru că puteam intra pe orice secție și trebuia să eliminăm orice risc. Am fost la Secția de infecțioase pentru testare dar ni s-a spus că ne trebuie hârtie de le medicul epidemiolog pentru asta. Medicul epidemiolog ne-a spus că nu are timp atunci și am recurs la această soluție, am fost internați pe Secția de infecțioase unde am fost testați”, ne-a spus Anișoara Dumitriu. Aceasta a precizat că soțul său, primarul de la Broșteni, liberalul Emilian Dumitriu, a ieșit din izolare „doar jumătate de zi”: „Dimineața a ieșit din izolare, iar după amiază i-am spus ce s-a întâmplat și a intrat din nou în izolare. Ulterior a fost testat și este negativ, atât el cât și copiii”.

Presiunile PNL-iștilor au dus atât la instaurarea unei conduceri militare la Spitalul Județean și internarea forțată a managerului Constantin Mîndrilă, cât și la înscăunarea a doi stomatologi liberali la conducerea DSP Vrancea. Iată însă că lucrurile nu sunt chiar roz, așa cum le-au prezentat liberalii disperați să-și peticească imaginea făcută franjuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?