Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Zeci de cazuri de infectare cu coronavirus, dispărute din statisticile pentru Vrancea

Vrancea este primul județ din România unde numărul cazurilor de infecții cu Covid 19 scade de la o zi la alta deși, teoretic, se fac teste în fiecare zi la Direcția de Sănătate Publică pentru a depista persoanele pozitive. În timp ce numărul persoanelor infectate crește în celelalte județe, la Vrancea este o harababură totală în gestionarea situației.

Pe scurt, marți, Instituția Prefectului comunica pe pagina de facebook că în Vrancea sunt 249 cazuri de persoane pentru care testul a fost pozitiv. În același timp, Grupul de Comunicare Strategică arăta în informarea de la ora 13 că în Vrancea erau doar 214 cazuri. Joi, același Grup arăta în informarea zilnică faptul că în Vrancea erau 207 cazuri, în scădere față de miercuri, când erau 211 cazuri. O situație care nu ar trebui să fie posibilă decât dacă raportarea anterioară a fost greșită. De altfel, miercuri și joi, Prefectura Vrancea nu a mai publicat situația cu cazurile confirmate, la nivel județean.

Sunt bâlbâieli și în ceea ce privește monitorizarea persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu. Surse oficiale ne-au spus că angajații Direcției de Asistență Socială au fost uimiți să îl găsească pe directorul medical al Spitalului Județean, Gabriel Negoiță, pe lista persoanelor aflate în izolare la domiciliu pe care ar trebui să le verifice. Aceasta deși medicul a revenit la serviciu după ce testul pentru Covid 19 a fost negativ.

La vizita în Focșani, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea că anchetele epidemiologice din Vrancea nu au fost făcute corect. Și ca să fie sigur că lucrurile vor merge bine, a numit doi liberali stomatologi la conducerea DSP Vrancea. Cătălin Bunghez, medic stomatolog la Soveja și iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu, a fost numit director la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Adjunct a fost numit un alt medic stomatolog, liberalul Dragoș Cozma, asta deși funcția trebuia ocupată de un medic epidemiolog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?