Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Medic de la Spitalul Militar Focșani – dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Un medic de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” Focṣani este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârṣirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Coform primelor informaţii, ȋn data de 26 martie a.c., medicul ar fi mers la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” Focṣani ṣi ar fi solicitat internarea, fără să anunţe Direcţia de Sănătate Publică ȋn condiţiile ȋn care ar fi ṣtiut că are coronavirus. Medicul ar fi intrat singur ȋn unitatea medicală ṣi apoi a fost direcţionat la triaj unde a fost consultat de un medic infecţionist. O zi mai târziu el a cerut externarea pentru a se izola la domiciliu.

Procurorii arată ȋntr-un comunicat de presă că ȋn data de 7 aprilie a.c. s-a dispus ȋnceperea urmăririi penale in rem, adică pentru faptă, pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Dosarul a fost ȋnregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focṣani.

„La data de 14.04.2020 s-a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focṣani dosarul penal nr. 1959/P/2020 ṣi s-a ȋnregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea sun nr. 960/P/2020 având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal. Organele de cercetare penală au fost sesizate cu privire la faptul că la data de 26.03.2020, un medic din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alezxandru Popescu”, s-ar fi prezentat la Spitalul Judeţean „Sf. Pantelimon” din Focṣani unde ar fi solicitat internarea, fără a anunţa Direcţia de Sănătate Publică, deṣi acesta ar fi fost diagnosticat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

După ce ar fi pătruns singur ȋn clădirea unităţii spitaliceṣti, medicul ar fi fost direcţionat către triajul pentru pacienţi. Acesta a fost consultat de un specialist ȋn boli infecţioase, iar la data de 27.03.2020 ar fi solicitat să fie externat ȋn vederea izolării la domiciliu. La data de 07.04.2020 s-a dispus ȋnceperea urmăririi penale in rem pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art.352 Cod Penal.

Facem precizarea că ȋnceperea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot ȋnfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată ȋntr-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?