Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

O vrânceancă s-a ales cu dosar penal, pentru că a chemat ambulanţa şi a ajuns la spital fără să spună că este în izolare

O femeie din judeţul nostru, aflată în izolare la domiciliu, întrucât a fost contact al unei alte persoane izolate care a revenit din Marea Britanie, s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Femeia a solicitat în data de 5 aprilie a.c. un echipaj medical pentru fiul său minor care se simţea rău, cei doi fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă « Sfântul Pantelimon » Focşani. Femeia nu a spus nimanui că atât ea cât şi fiul se aflau în izolare deoarece sunt contacţi şi locuiesc cu o persoană izolată, care a revenit din Marea Britanie.
Dosarul a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecatoria Focşani, iar în data de 8 aprilie a.c, a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

« La data de 08.04.2020 s-a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani şi s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea un dosar penal având ca obiect infracţiunea de fals în declaraţii pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale. S-a reţinut că la data de 05.04.2020 o persoană de sex feminin a solicitat prin SNUAU 112 intervenția unui echipaj medical pentru că fiul minor acuza probleme de sănătate. Deși au fost preluați cu ambulanța și internați la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” Focșani, persoana majoră nu a adus la cunoștința dispecerului și a personalului medical faptul că se aflau în izolare la domiciliu și că există riscul infectării cu o boală infectocontagioasă întrucât au intrat în contact și domiciliază cu o persoană care a revenit din Marea Britanie și este la rândul ei izolată la domiciliu » au precizat procurorii vrânceni.

sursă foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?