Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Care e, pentru PNL, miza financiară a transformării Hotelului Unirea în centru de carantină?

Liberalii au făcut o afacere profitabilă din carantinarea vrâncenilor întorși din străinătate de teama coronavirusului. În timp ce zeci de cazuri de coronavirus erau confirmate la Spitalul Militar din Focșani, Prefectura, condusă de penelistul Gheorghiță Berbece, și Direcția de Sănătate Publică au trimis în carantină la Hotelul Unirea mai multe persoane venite din străinătate. Decizia i-a scandalizat pe focșăneni care au trimis numeroase mesaje prin care solicită identificarea unei alte locații în care să fie ținute în carantină persoanele venite din străinătate. Mai ales că sunt locuitori din Panciu.

Alegerea hotelului din centrul municipiului are legătură cu sumele de bani alocate de la bugetul de stat pentru carantinarea persoanelor. La nivel național a fost estimată o sumă de peste 42 milioane lei, bani din care se asigură cazarea, curățenia, cele trei mese zilnice, pijamale, etc.. Iar băieții deștepți au hotărât să profite cât mai mult în aceste vremuri dificile. De altfel, sursele oficiale ne-au spus că inițial era stabilită o altă locație ca centru de carantină însă de la nivelul Prefecturii s-a stabilit să fie hotelul din centrul municipiului.

Hotărârea de guvern prin care au fost stabilite cheltuielile pentru carantină prevede că fiecare persoană trimisă în carantină are alocată o sumă de 230 lei, în care sunt incluse „asigurarea spatiului de locuit, costurile cu servicii de curătenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecţia bagajelor persoanelor şi a altor efecte personale ale acestora”. Practic, la o cameră dublă, cu două persoane, suma alocată de Guvern este de 460 lei.

De curiozitate am verificat prețurile folosite la Hotelul Unirea, folosind o rezervare prin Booking, pentru a vedea ce profit iese din carantinare. Astfel, la o cameră dublă tariful pe noapte este de 170 lei iar la o cameră single este de 130 lei. Cu mic dejun inclus. Practic, orice calcul s-ar face, transformarea în centru de carantină înseamnă o afacere foarte bună pentru patronii hotelului din centrul municipiului.

Mai puțin pentru focșănenii care locuiesc în apropiere și care au intrat în panică atunci când au văzut autoturismele cu număr de Italia parcate la câțiva metri de locuințele lor. „Vă mulțumesc în calitate de cetățean pentru activitatea permanentă de informare a cetățenilor. În acest context aș dori în măsura posibilului să aflu și care este miza financiară a transformării Hotelului Unirea în centru de carantină, în condițiile în care Hotelul era GOL. (…) Mă aștept să dovediți și în acest caz aceeași intransigență și imparțialitate care va caracterizează publicația. Alegerea acestei locații o consider de o extremă periculozitate pentru sănătatea mea și a familiei mele și de neînțeles în lipsă unei mize financiare importante”, ne-a scris un cititor, care locuiește pe Bdul Unirii.

Însă Hotelul Unirea nu a fost prima alegere pentru al treilea centru de carantină din municipiu. De câteva săptămâni, specialiștii DSP au discutat și au vizitat unitățile hoteliere din Focșani pentru a vedea în ce condiții pot fi închiriate camerele și care sunt condiițiile oferite. Patronii unei pensiuni de la marginea municipiului ne-au spus că au încheiat inclusiv un proces verbal cu DSP prin care le puneau la dispoziție amplasamentul pensiunii de patru stele. Ulterior au aflat însă că la nivelul județului s-a stabilit să fie folosită o altă locație, în centrul municipiului Focșani. „Este o incompetență din partea autorităților. Au venit la noi, am anulat rezervările din ultimele două săptămâni tocmai pentru a fi pregătiți, iar acum am văzut că persoanele au fost duse în altă locație pentru carantină. Noi îndeplineam toate condițiile, locația este la marginea municipiului, avem parcare pentru autovehicule, oferim condiții de patru stele pentru clienți, inclusiv un teren în spatele pensiunii pentru aterizarea elicopterelor, locația unde vine elicopterul Smurd”, ne-au explicat patronii pensiunii.

Dacă nu afacerile de partid ale PNL, care poate fi rațiunea pentru care oameni posibil infectați cu coronavirus sunt aduși la un hotel din plin centrul Focșaniului, în situația în care au existat oferte în condiții mai bune și chiar la prețuri mai mici, la marginea municipiului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?