Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Comisarul şef Iuliana Luciana Giurgea, noul director al Penitenciarului Focşani

Penitenciarul Focşani are un nou director în persoana comisarului şef de poliţie penitenciară Iuliana Luciana Giurgea. Licenţiată în Psihopedagogie specială, Iuliana Luciana Giurgea a absolvit Facultatea de Sociologie, Psihologie, Pedagogie din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 1997, după care a urmat mai multe cursuri postuniversitare de specializare printre care: „Management competitiv”, „Metodologia investigării psihocriminalistice”, „Management şi Legislaţie în industrie, administraţie şi servicii”, şi a obţinut un certificat de „Comunicare în limba engleză”, aşa cum apare în CV-ul ei publicat pe site-ul anp.gov.ro.

Experienţă de peste 23 de ani

Iniţial, comisarul şef de poliţie penitenciară, Iuliana Luciana Giurgea, şi-a început activitatea ca psiholog voluntar la Penitenciarul Focşani în perioada 1997-1998 realizând cercetări privind nevoile de asistenţă psihosocială ale populaţiei carcerale, având totodată activităţi specifice cu persoanele private de libertate cum ar fi: întocmirea fişei psihologice, evaluarea şi consilierea psihologică.

Mai apoi, devine ofiţer specialist (psiholog) la Serviciul de reintegrare, tot în cadrul Penitenciarului Focşani, colaborând cu reprezentanţii serviciului medical, ai Agenţiei Naţionale Antidrog, ai Direcţiei de protecţie a Drepturilor Copilului ş.m.d, în cadrul echipelor multidisciplinare sau cu reprezentanţii organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, specializaţi în asistarea deţinuţilor.

În anul 2004, comisarul şef Iuliana Luciana Giurgea a fost numită Şef serviciu II (asistenţă psihosocială şi educaţie), astfel că participă la programele desfăşurate cu categorii vulnerabile: minori, tineri, femei, cu afecţiuni psihice, deţinuţi cu grad sporit de periculozitate, pe probleme diverse, cum ar fi: prevenirea riscului de suicid, diminuarea agresivităţii, educaţie şi sănătate, HIV-SIDA, TBC, prevenirea recidivei sau pregătirea pentru liberare.

Şef serviciu I la ANP Bucureşti

Timp de aproximativ două luni, în perioada 15.10.2007-01.12.2007, Iuliana Luciana Giurgea a fost numită Şef serviciu I (educaţie şi asistenţă psihosocială specifică) la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) din Bucureşti, după care, în cadrul aceleiaşi instituţii, a ocupat funcţia de director la Direcţia Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.

Revine la Penitenciarul Focşani în anul 2008, fiind numită în funcţia de Şef serviciu I (asistenţă psihosocială), după care, în 2010, devine Preşedinte în Comisia de disciplină a funcţionarilor publici cu statut special din Penitenciarul Focşani. în 2014, titulatura se schimbă în Preşedinte al Comisiei pentru monitorizarea, coordonarea şi îndrumarea metodologică a dezvoltării sistemului de control intern⁄managerial al Penitenciarului Focşani.

În anul 2013, Iuliana Luciana Giurgea este numită Director adjunct (asistenţă psihosocială şi educaţie) asigurând, printre altele, managementul resurselor umane şi materiale din cadrul structurilor subordonate şi participând la dezamorsarea situaţiilor de criză şi la negocierile incidentelor critice; funcţie pe care ocupat-o până de curând, când a fost numită director al Penitenciarului Focşani în locul comisarului Robert Viorel Schmidt.

Toate informaţiile despre educaţie, formare profesională şi funcţiile ocupate de-a lungul anilor au fost preluate din Curriculum vitae (CV) al comisarului şef de poliţie penitenciară Iuliana Luciana Giurgea publicat pe site-ul anp.gov.ro.

Sursa foto: anp.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?