Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Absența spectatorilor, Stănescu, oboseala și arbitrii au decis rezultatul!

  • Campionatul a fost întrerupt până la 31 martie

CSM Focșani 2007 – Steaua București 20-27 (10-14)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Rotaru, Cozorici, Popovici – 1, Popa, Țuțu – 3, Mocanu, Rață – 1, Nuțu – 3, Sașa – 5, Gramatic – 1, Sladic – 5, Mănescu – 2.

Steaua București: Bucătaru, Stănescu – Răpciugă, Da Silva – 6, Mihalcea – 2, Milosevic, Burlacu – 1, Pop- 1, Stavrositu, Johannson, Roșu, Florea – 2, Humet – 9, Aslanian – 1, Olaru – 1, Grbovic – 4.

Formațiile de handbal de Ligă Națională CSM Focșani 2007 și Steaua București s-a întâlnit joi, 12 martie, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă din Focșani în care nu a fost permisă intrarea spectatorilor din cauza periculosului COVID – 19. Un meci de handbal fără spectatori la Focșani, ca și oriunde, este trist, foarte trist, așa cum observa și Mădălin Țuțu după joc. A fost o situație atipică, resimțită acut de jucătorii gazde, obișnuiți să fie purtați, de cele mai multe ori, spre victorii de energia transmisă din tribune. O situație care i-a avantajat pe oaspeți – așa cum a declarat pentru site-ul FRH.ro, antrenorul oaspeților, Sandu Iacob. Avantajul a venit din faptul că focșănenii nu au mai avut marele suport oferit de suporteri ca și din acela că steliștii sunt obișnuiți să joace acasă cu puțini spectatori în sală. Am numit o primă cauză a înfrângerii suferite de CSM 2007 în partida cu Steaua București. O a doua cauză o reprezintă forma impresionantă a portarului bucureștean Stănescu, cel care a scos mingi imposibile din situații de unu la unu cu atacanții adverși. Dalibor Cutura a numărat până la pauză șase asemenea împrejurări, despre care a vorbit în declarația de după meci. Dar paradele lui Stănescu au continuat și în partea a doua a meciului. O a treia cauză este absența din lotul formației focșănene a șase jucători foarte importanți – Ragea, Miroiu, Hrimiuc, Eros, Pătru, Popa, toți accidentați.

Cititorii care cunosc echipa de handbal a Focșaniului știu cât de importanți sunt aceștia într-un angrenaj care a funcționat foarte bine în prima parte a campionatului. Celor șase li se pot adăuga Țuțu, care a jucat cu mari dureri la mâna dreaptă, cea cu care, totuși, a marcat de trei ori de la distanță și a evoluat foarte bine în apărare. Nici Mocanu și nici Rață nu sunt complet refăcuți după mai vechi accidentări, dar au jucat! Handbaliștii focșăneni care au început jocul au obosit în partea a doua, din cauză că pe bancă nu au fost jucători de schimb. Stare de care a beneficiat Steaua, așa cum a relevat Sancu Iacob în aceeași declarație la care am făcut referire mai devreme. Cu siguranță că în fața unei săli pline și cu lotul complet, CSM 2007 putea câștiga meciul cu Steaua, așa cum s-a mai întâmplat în Polivalentă. O altă cauză care a contribuit la pierderea jocului a fost maniera ciudată de arbitraj a lui Octavian Finata și Ștefan Hendrea care nu au comis-o joi pentru prima oară împotriva Focșaniului. Joi, în cel puțin patru situații i-au vămuit pe focșăneni. În una dintre acestea Ștefan Hendrea a lăsat jocul să continue cu profit pentru steliști, care au și marcat, chiar dacă mingea lovise cablul tabelei de marcat de la panoul de baschet. Când i-a fost atrasă atenția, a privit năucit la cablul se balansa și le-a lăsat mingea oaspeților ca într-un fel de ”curat violare de domiciliu, da umflați-l!” Nu a fost năuceală în prestația arbitrilor, ci calcul. S-au liniștit când oaspeții aveau șapte goluri în față, s-au reactivat când focșănenii s-au apropiat la trei!

Am spus povestea unui meci din care CSM 2007 a scos cât a putut în condițiile în care acesta s-a disputat. Toți jucătorii au dat chiar tot ce puteau da, așa cum au spus și Mădălin Țuțu și Dalibor Cutura.

Campionatul a fost întrerupt de conducerea FRH. Până când la 31 martie. Până atunci, cu siguranță că unii dintre accidentați vor putea reveni în echipă și, împreună cu jucătorii care au evoluat în ultimele etape, o vor readuce la nivelul ei normal de competitivitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?