Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Prichindeii de la Grădinița Nr. 4 Focșani, vestitorii primăverii

Primăvara, anotimpul renașterii, vine la pachet cu un amalgam de sentimente și trăiri generate de întreaga natură care îmbracă o nouă haină. Luna martie, dedicată femeilor, cu precădere prima săptămână care debutează cu Mărțișorul, este acea perioadă din an în care mamele și bunicilor noastre au parte de mai multă afecțiune decât în restul anului.

Așa se face că două grupe de la Grădinița Nr. 4 Focşani au organizat un Târg de mărțișoare la care au invitat și cele mai importante persoane din viața lor. „Preșcolarii grupelor «Ursuleții» și «Minnie Mouse», de la Grădinița Nr. 4 Focșani, au întâmpinat cel mai frumos anotimp al anului cu multă bucurie şi cu mărţişoare superbe! Aceștia, coordonați de doamnele educatoare Nina Gîrleanu și Ana Maria Angheluță, au organizat vineri, 28 februarie 2020, un Târg de mărțișoare. Creativi, talentați și inspirați, copiii și-au invitat colegii, părinții, bunicii și pe doamnele educatoare din grădiniță să cumpere mărțișoare. Au fost, pe rând, creatori, prezentatori și vânzători iscusiți ai mărțișoarelor colorate și bine lucrate. Mânuțele talentate au reușit să vândă mare parte din produsele realizate în ultima lună și cu banii obținuți vor cumpăra jucării pentu clasele lor“, a spus prof. Alina Dima, directorul Școlii Gimnaziale „Ion Basgan“ din Focșani.

Tradiția de a oferi un mărțișor legat cu un fir alb și unul roșu s-a transmis de la o generație la alta. „Legendele ne amintesc de semnificațiile culorilor mărțișoarelor și de rolul important pe care îl aveau micile obiecte considerate adevărate talismane aducătoare de noroc și sănătate. Proiectul «Mărțișor din suflet de copil» este o continuitate a temei Mărțișorul care se înscrie în cadrul obiectului abilități practice, pe care le desfășurăm în fiecare an la grupă. Este o activitate complexă deoarece îl provoacă pe copil să se implice afectiv și efectiv în realizarea acesteia, în căutarea și sortarea materialelor necesare în culegere de informații și curiozități referitoare la tema aleasă. Proiectul s-a derulat timp de o săptămână finalizându-se pe data de 28 februarie 2020 cu expoziția «Târgul de mărțișoare» unde au participat un număr de 50 de copii din grădiniță, elevele de la practica pedagogică și părinții preșcolarilor implicați în activitate. Proiectul este la prima ediție la nivel de grădiniță și dorim să devină o tradiție“, a spus Nina Gîrleanu, una dintre educatoare.

„Târgul de mărțișoare face parte din proiectul «Mărțișor din suflet de copil», care își propune să dezvolte, încă din copilărie, creativitatea copiilor, lucrul în echipă, capacitatea de a interacționa cu adulții, dar și spiritul de antreprenoriat. Le mulțumim frumos, doamnelor educatoare Dobrilă Maria, Flămânzanu Stela, Leica Rodica, Șchiopoiu Florina și Șerban Ionica și tuturor celor care ne-au fost aproape – preșcolari și adulți, care ne-au încurajat și au cumpărat cele mai frumoase mărțișoare din lume“, a mai spus directorul Școlii Gimnaziale „Ion Basgan“ Focșani, prof. Alina Dima.

Sursa foto: Şcoala Gimnazială „Ion Basgan“ Focşani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?