Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Bărbat arestat preventiv după ce ar fi furat, în Focșani, telefoane în valoare de 10.000 lei

Un tânăr de 26 de ani din localitatea Greabănu, judeţul Buzău, a fost arestat vineri în Vrancea, într-un dosar în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat. El este bănuit că la finele anului trecut a venit în Vrancea cu maşina persoanlă şi cu un alt bărbat, şi au sustras mai multe telefoane mobile. Iniţial, cei doi au mers într-un centru comercial de pe Calea Moldovei. Aici, unul dintre ei a sustras telefonul unei femei, neavând probabil, altă posibilitate. De aici, bărbaţii au plecat într-un alt magazin, loc din care acelaşi bărbat care furase şi telefonul femeii, a sustras alte 9 telefoane mobile dintr-un magazin specializat în comercializarea de electronice şi electrocasnice.

Faptele au fost comise în luna noiembrie a anului trecut, iar anterior reţinerii şi arestării unuia dintre inculpaţi, poliţiştii au făcut şi o percheziţie domiciliară. La data de 23 noiembrie a.c., poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe telefoane mobile în valoare totală de 10.000 lei, din două locaţii ce aparţin unor societăţi comerciale de raza municipiului Focşani.

La data de 27 februarie a.c., a fost organizată o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de furt din societăţi comerciale, în cadrul careia a fost efectuată o percheziţie domiciliară pe raza localităţii Grebănu, judeţul Buzău.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de către lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Focşani au fost identificaţi doi tineri în vărstă de 35, respectiv 26 de ani, ambii din comuna Grebănu, judeţul Buzău, principalii bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt. Cu ocazia documentării activităţii infracţionale a celor doi bărbaţi, faţă de tânărul de 26 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat în formă continuată, urmând ca în cursul zilei de astăzi (vineri-n.r) , să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Faţă de bărbatul de 35 de ani, urmează să se propună aplicarea unei măsuri preventive în lipsă, întrucât acesta este plecat din ţară », au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea prin intermediul unui comunicat de presă.

Buzoianul reţinut joi, a fost arestat preventiv vineri. Măsura a fost dispusă de magistraţii de la Judecătoria Focşani şi nu este definitivă. Inculpatul a şi făcut deja contestaţie. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului G (…) Nicuşor Ionuţ, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat în formă continuată (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.02.2020 până la data de 28.03.2020 inclusiv (…)”, se arată în hotărârea instanţei.

Potrivit unor surse, bărbatul nu a recunoscut, spunând că el nu a ştiut ce a făcut amicul lui pe care l-a adus cu maşina până la Focşani.

Sursa foto: buzz.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?