Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO și GALERIE FOTO: Zbor deasupra Văii Putnei – cele mai frumoase locuri ale Vrancei, filmate de la înălțime!

Un scurt film cu imagini surprinse deasupra pădurilor de pe Valea Putnei, a fost publicat, în urmă cu puțin timp, de către Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB). Spectacolul naturii, de la înălțime, pereții abrupți de stâncă, despărțiți de parcursul șerpuit al Putnei, apar în film acoperiți de zăpada iernii, dar și îmbrăcați în verdele viu al anotimpului cald.

Parte recunoscută a pitorescului românesc, cu zone de stânci semeţe, despărțite de văi înguste și păduri cu pajiști presărate din loc în loc, Valea Putnei rămâne un colț de poveste al României.
ACDB descrie, pe pagina oficială de facebook, frumusețea acestor locuri vrâncene, cu care fiecare dintre noi ne mândrim:

„Valea Putnei (în slavă înseamnă valea pe care este un drum) devine de la Tulnici destul de îngustă, urmând o linie de falie în lungul căreia găsim Piatra Despicată și Cascada Putnei. În amonte, se deschide bazinetul intramontan Lepșa-Greșu, un spațiu destul de generos pentru cele două sate vechi, roite din Tulnici, prin deplasarile sezoniere ale localnicilor la odăile de vară.”

ACDB este o asociație înființată în 2003, în care activează cu pasiune o echipă de tineri ce luptă pentru conservarea speciilor de faună sălbatică și a habitatului lor, punând în practică și promovând ideea că o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi este grija față de natură.

Video și imagini (capturi video): Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?